Antena 3 CNN Economic Biz News Business AVAS a favorizat firma lui Hayssam la vânzarea societăţii Băneasa

AVAS a favorizat firma lui Hayssam la vânzarea societăţii Băneasa

AVAS a favorizat firma lui Hayssam la vânzarea societăţii Băneasa
25 Mar 2008   •   18:17

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a favorizat firma lui Omar Hayssam la vânzarea societăţii Băneasa, consideră Curtea de Conturi. AVAS a limitat accesul la informaţii pentru alţi investitori străini, deoarece anunţul de vânzare a fost publicat doar în ziare naţionale şi a acceptat un preţ de trei ori mai mic. În septembrie 2003, AVAS a cedat firmei lui Omar Hayssam mai mult de jumătate din capitalul firmei Băneasa, pentru doar 3,1 milioane de dolari, iar după doi ani contractul de vânzare a fost reziliat.

În aprilie 2005, procurorii Parchetului Instanţei Supreme au început urmărirea penală împotriva lui Hayssam. Acesta împreună cu mai mulţi funcţionari ai fostei Autorităţi pentru Privatizare sunt cercetaţi pentru un prejudiciu estimat la trei milioane euro, rezultat din privatizarea societăţii Băneasa.

Omar Hayssam, condamnat în România la 20 de ani de închisoare pentru implicarea în răpirea a trei jurnalişti români în Irak, a părăsit ţara, fiind dat în urmărire internaţională.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close