Antena 3 CNN Economic Biz News Business AVAS (Atanasiu) iartă păcatele Rompetrol

AVAS (Atanasiu) iartă păcatele Rompetrol

AVAS (Atanasiu) iartă păcatele Rompetrol
02 Feb 2007   •   18:04

Perioada de monitorizare a Petromidia de către AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) s-a încheiat joi prin predarea reprezentanţilor Rompetrol a unui document ce atestă privatizarea cu succes a rafinăriei. Însă, documentul cu pricina, prin recunoaşterea respectării şi îndeplinirii tuturor angajamentelor făcute de Rompetrol la preluarea Complexul Petrochimic Midia Navodari, exonerează grupul petrolier de mai multe acuzaţii, conform HotNews.ro.

Statul este în proces cu Rompetrol iar patronul acestuia, Dinu Patriciu, este judecat alături de alte 11 persoane pentru mai multe infracţiuni, de la spălarea de bani până la constituirea unui grup de criminalitate organizată. În mod normal nu ar fi ridicat niciun semn de întrebare acţiunea AVAS dacă iniţiativa nu ar veni cu cinci zile înainte de o nouă înfăţişare a lui Patriciu la Parchet.

Şi mai interesant este faptul că preşedintele AVAS este în acest moment Teodor Atanasiu, coleg de partid cu boss-ul Rompetrol, şi nu numai. În urmă cu numai doi ani şi jumătate, Atanasiu era administratorul Palplast SA Sibiu, firmă ce face parte din grupul Rompetrol. Atanasiu nu a făcut încă nicio declaraţie prin care să explice gestul său.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close