Antena 3 CNN Economic Biz News Business AVAS relansează la privatizare Avioane Craiova, după ce negocierile cu AERO Vodochody au eşuat

AVAS relansează la privatizare Avioane Craiova, după ce negocierile cu AERO Vodochody au eşuat

AVAS relansează la privatizare Avioane Craiova, după ce negocierile cu AERO Vodochody au eşuat
30 Sep 2008   •   15:01

AVAS va lansa, din nou, la privatizare Avioane Craiova până la 20 octombrie, după ce oferta AERO Vodochody a fost respinsă din cauza cerinţelor părţii cehe, anunţă Financiarul. Astfel, compania craioveana rămâne în posesia Guvernului, iar procesul de privatizare va fi reluat. Negocierile cu AERO Vodochody au condus la al patrulea eşec de a privatiza SC Avioane Craiova SA.
AVAS trebuia să adopte, luni, o decizie, în urma negocierilor cu AERO Vodochody. Reprezentanţii au hotărât că ?Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va relua, de urgenţă, procesul de privatizare a SC Avioane SA Craiova prin publicarea unei noi oferte de vânzare a pachetului de 80,9778% din acţiuni".
AERO Vodochody nu a acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate, deşi AVAS a avut grijă ca toate informaţiile despre starea societăţii, precum şi contractul de vânzare-cumpărare să fie cunoscute şi acceptate de ofertant încă de la înscrierea în cursa pentru privatizare.
AVAS nu a putut lua în considerare pretenţiile AERO Vodochody de a insera noi clauze contractuale. Cehii doreau ca statul român să garanteze, între data semnării contractului şi data transferului dreptului de proprietate, că SC Avioane Craiova SA nu va intra în faliment.
Totodată, partea cehă solicita realizarea de către AVAS, între data semnării şi data finalizării transferului de proprietate, a unui program de restructurare, cu disponibilizări colective de personal.
AERO Vodochody cerea despăgubiri de până la 50% din pretul oferit, pentru ceea ce vor găsi în societate.
AVAS a respins solicitările cehilor pentru că întreprinderea şi-a făcut propriul audit şi cunoaşte foarte bine situaţia societăţii. Astfel, s-ar încălca principiile democratice şi economia de piaţă. AVAS va lua toate măsurile pentru ca Avioane Craiova să nu fie afectata de situaţia creată.
Citiţi articolul integral în FINANCIARUL
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AVAS
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close