Antena 3 CNN Economic Biz News Business AVAS renunţă la negocierile cu Aero Vodochody, pentru privatizarea Avioane Craiova

AVAS renunţă la negocierile cu Aero Vodochody, pentru privatizarea Avioane Craiova

AVAS renunţă la negocierile cu Aero Vodochody, pentru privatizarea Avioane Craiova
29 Sep 2008   •   18:50

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va relua de urgenţă procesul de privatizare a S.C. AVIOANE S.A Craiova. AVAS va publica o nouă ofertă de vânzare a pachetului de aproape 81% din acţiunile societăţii craiovene după ce negocierile purtate cu Aero Vodochody au eşuat.
Potrivit AVAS, investitorul a avut mai multe cerinţe care nu au putut fi acceptate. Potrivit AVAS, investitorul a avut mai multe cerinţe care "încalcă orice regulă ce guvernează o ţară democratică şi o economie de piaţă liberă şi nu au putut fi acceptate".
Compania cehească ar fi vrut, conform unui comunicat emis de AVAS şi citat de Mediafax, ca statul român să garanteze că între data semnării contractului şi preluarea drepturilor de proprietate de către companie, Avioane Craiova să nu dea faliment, iar AVAS să deruleze în aceeaşi perioadă un program de restructurare a firmei, cu disponibilizări colective de personal.
"AVAS consideră că în cele peste două luni de negocieri a dat dovadă de toată disponibilitatea în dorinţa de a finaliza contractul cu o condiţie esenţială, şi anume respectarea prevederilor legii", se mai arată în comunicat. Oferta companiei cehe se ridica până la 16,3 milioane de euro, din care 8,8 milioane urmând a fi folosite pentru investiţii tehnologice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AVAS
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close