Antena 3 CNN Economic Biz News Business AVAS vinde institutul de cercetare INTEC S.A.

AVAS vinde institutul de cercetare INTEC S.A.

AVAS vinde institutul de cercetare INTEC S.A.
04 Feb 2007   •   14:45

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vânzare un pachet de acţiuni, reprezentând 70,11% din capitalul social al INTEC S.A. Bucureşti, al cincilea institut de cercetare lansat la privatizare în 2007. Instituţia are ca obiectiv pentru acest an publicarea ofertelor de vânzare de acţiuni ale institutelor de cercetare din portofoliul său, până la 1 august.INTEC S.A. Bucureşti activează în domeniul cercetării şi dezvoltării în ştiinţe fizice şi naturale. Acţionarii societîţii sunt AVAS, cu 70,11%, Aris Consult Invest S.R.L., cu 29,52% şi o persoană fizică, Dan Codescu, cu 0,37%.

Metoda de privatizare a INTEC S.A. Bucureşti este negocierea pe bază de oferte tehnice. Această metodă de privatizare, în cadrul căreia oferta tehnică va deţine o pondere de 60%, protejează institutele de cercetare la momentul trecerii lor în proprietate privată, astfel încât ele să nu devină ţinta unor investitori care vor să facă alt tip de afacere decât cea de cercetare ? dezvoltare.

Pentru a putea participa la negociere, ofertanţii trebuie să prezinte dovada îndeplinirii cumulative a mai multor criterii, printre care inexistenţa sancţiunilor penale pentru săvârşirea de gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, înşelăciune, delapidare, alte contravenţii şi infracţiuni prevăzute în legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale, precum şi experienţă în domeniul cercetării-dezvoltării.

Data limită pentru depunerea documentelor de precalificare şi de participare, împreună cu ofertele finale, este 15 martie 2007, ora 12.00, informează Rompres. Documentele de precalificare vor fi deschise în aceeaşi zi, la ora 13.00, în prezenţa tuturor potenţialilor cumpărători.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close