Antena 3 CNN Economic Biz News Business Banca Japoniei a redus rata dobânzii cu 0,2%

Banca Japoniei a redus rata dobânzii cu 0,2%

Banca Japoniei a redus rata dobânzii cu 0,2%
31 Oct 2008   •   10:30

Banca Japoniei a anunţat micşorarea ratei dobânzii de la 0,5% la 0,3%, aceasta fiind prima reducere de acest gen din ultimii şapte ani. Decizia vine după un lung şir de reduceri la rate pe plan mondial, aplicate pentru a controla criza financiară.
Voturile privind aplicarea reducerii ratei au fost împărţite egal între membrii consiliului pentru politică monetară al băncii centrale japoneze, astfel că decizia finală i-a aparţinut guvernatorului Masaaki Shirakawa, informează BBC. Reprezentanţii Băncii din Japonia au explicat că decizia a fost luată în contextul impactului crizei financiare mondiale care s-a intensificat sever.
Hotărârea de vineri vine după ce guvernul de la Tokio a anunţat în ziua precedentă un plan de relansare a economiei în valoare de 207 miliarde de euro, care prevede, între altele, reduceri de impozite, ajutoare directe pentru gospodării şi credite pentru întreprinderi.
La sfârşitul lunii august, fostul premier al Japoniei, Yasuo Fukuda, a anunţat un program economic în valoare de 11.700 miliarde de yeni (107,2 miliarde de dolari), destinat ajutării companiilor şi consumatorilor, pentru a face faţă majorării preţurilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close