Antena 3 CNN Economic Biz News Business Banca Mondială donează 1,2 miliarde de dolari ţărilor afectate de criza alimentelor

Banca Mondială donează 1,2 miliarde de dolari ţărilor afectate de criza alimentelor

Banca Mondială donează 1,2 miliarde de dolari ţărilor afectate de criza alimentelor
01 Iun 2008   •   10:59

Banca Mondială oferă un ajutor financiar în valoare de 1,2 miliarde de dolari ţărilor cel mai grav afectate de creşterea preţurilor la alimente. Fondurile vor fi împărţite în special în ţările cu un nivel alarmant de populaţie care se confruntă cu foametea. Astfel, Haiti şi Liberia vor primi fiecare câte 10 milioane de dolari, în timp ce 5 milioane de dolari vor pleca spre Djibouti.

Pe lista ţărilor în care vor ajunge donaţiile Băncii Mondiale se mai află şi Togo, Yemen sau Tadjikistan. Preşedintele Băncii, Robert Zoellick spune că ?această iniţiativă va preîntâmpina pericolul de înfometare şi malnutriţie a două miliarde de oameni care luptă să supravieţuiască şi să facă faţă condiţiilor de viaţă?.

Donaţia face parte dintr-un program mai vast destinat să ajute ţările sărace să facă faţă aşteptatei crize alimentare mondiale. În 2009, Banca Mondială va aloca alte două miliarde de dolari pentru finanţarea de proiecte pentru dezvoltarea agriculturii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close