Antena 3 CNN Economic Biz News Business Banca Mondială vrea extinderea G7 la G14

Banca Mondială vrea extinderea G7 la G14

Banca Mondială vrea extinderea G7 la G14
08 Oct 2008   •   07:36

Robert Zoellick, preşedintele Băncii Mondiale, apreciază că G7 este un format depăşit şi ar trebuit extins cu economiile cu o creştere rapidă din Asia şi America Latină. Actuala criză economică demonstrează necesitatea unui sistem mai universal decât G7: ?G7 nu funcţionează. Avem nevoie de un grup mai bun pentru vremuri diferite?, crede oficialul, citat de Wall Street Journal. Printre posibilii candidaţi, acesta a menţionat Brazilia, China, India, Mexic, Rusia, Arabia Saudită şi Africa de Sud.
Împreună cu actualele ţări care fac parte din grupul celor mai industrializate din lume - SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Canada, noua organizaţie ar fi responsabilă pentru peste 70% din PIB-ul mondial, 62% din cel energetic, dar şi contributorul cel mai important la emisiile de gaze cu efect de seră.
Declaraţia a fost făcută în contextul în care indexul Dow Jones industrial a pierdut 3,58 procente pe 6 octombrie, căzând sub 1.000 de puncte ? cea mai abruptă cădere din ultimii 30 de ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banca mondiala SUA G7 criza economica
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close