Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bancheri renumiţi şi-au început viaţa de la 0. De ce au renunţat la jobul care le-a umplut conturile

Bancheri renumiţi şi-au început viaţa de la 0. De ce au renunţat la jobul care le-a umplut conturile

Bancheri renumiţi şi-au început viaţa de la 0. De ce au renunţat la jobul care le-a umplut conturile
de O.P.    |    09 Ian 2013   •   13:15

Au dus o existenta agitata in lumea finantelor si au castigat bine. Dar intr-o zi, instabilitatea pietelor sau o oportunitate oferita brusc de un plan social a schimbat radical viata acestor „golden boy”. Unii si-au creat intreprinderi proprii, altii s-au dedicat in intregime pasiunilor lor. Au castigat foarte bine lucrand in tumultuoasa lume a finantelor, au trait intens fiecare clipa petrecuta la locul de munca. Pana intr-o zi insa cand, deliberat sau fortati de imprejurari, ei si-au incuiat in dulap costumele scumpe, pentru a se lansa in aventura infiintarii unei afaceri proprii sau pentru a se consacra trup si suflet pasiunilor lor.

Acesti fosti  „golden boy”, care s-au reprofilat, sunt foarte numerosi. Fara o vorbi de o miscare generalizata, mai multi specialisti estimeaza ca reconversiile au devenit mai frecvente de la falimentul bancii Lehman Brothers, in septembrie 2008, si pe fondul crizei datoriilor. „Stiu un fost director de banca transformat in patron de cabane, altii au investit in imobiliare”, spune Eric Singer, seful unui birou de recrutare de cadre.

Valul de concedieri care a cuprins aproape intreaga lume bancara, reducerea salariilor si a bonusurilor, disparitia anumitor activitati aducatoare de profit sunt tot atatea motive pentru care fostii finantisti si-au cautat norocul in alte domenii. „Inainte, sectorul finaniar a constituit un univers unde fiecare putea fi remunerat in functie de competente via modele matematice, obiective. A fost o lume care a permis unor tineri proveniti dintr-un mediu social defavorizat sa acceada la un anumit statut”, explica Redha Moali, fost broker refugiat in cultura.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: bancheri
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close