Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băncile britanice ?Lloyds TSB? şi ?HBOS? negociază o posibilă fuziune

Băncile britanice ?Lloyds TSB? şi ?HBOS? negociază o posibilă fuziune

Băncile britanice ?Lloyds TSB? şi ?HBOS? negociază o posibilă fuziune
17 Sep 2008   •   15:59

Reprezentanţii băncilor britanice ?Lloyds TSB? şi ?HBOS? au ajuns într-un stadiu avansat cu discuţiile referitoare la o posibilă fuziune, care ar duce la crearea unei bănci ipotecare gigant cu o valoare a activelor de 50 miliarde de dolari. Zvonul unei posibile preluări a dus la o revenire a cotatiei actiunilor băncilor.

Criza ce a cuprins pieţele financiare globale s-a resimtit, ieri, pe piaţa de capital din Marea Britanie, în contextul în care grupul bancar HBOS, ce deţine Halifax şi Bank of Scotland, s-a confruntat cu o depreciere a acţiunilor. Autorităţile de reglementare şi oficialii HBOS, au încercat să calmeze cei 15 milioane de clienţi ai băncii, după ce mulţi dintre aceştia au vrut să işi retragă economiile.

Potrivit Reuters, oficialii celor două bănci nu au dorit să facă nici o declaraţie, dar este posibil ca întreaga tranzacţie să se încheie joi. În această dimineaţă, acţiunile băncii ?HBOS? au crescut cu 2%, la 186,4 pence, ridicând valoarea companiei la 17, 9 miliarde de dolari. HBOS este cea mai mare bancă ipotecară din Marea Britanie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close