Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băncile la control: Lista românilor revoltaţi pe majorarea dobânzilor

Băncile la control: Lista românilor revoltaţi pe majorarea dobânzilor

Băncile la control: Lista românilor revoltaţi pe majorarea dobânzilor
25 Oct 2008   •   13:51

Pe adresa site-ului www.antena3.ro au venit sute de mesaje în care românii se revoltă în faţa majorării ratelor pe care le au la credite. Mai mult, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) se confruntă cu o avalanşă de reclamaţii din partea clienţilor nemulţumiţi de serviciile oferite de bănci. Vineri, ANPC a anunţat că în acest moment nouă bănci comerciale sunt vizate în scandalul majorării dobânzilor. Cu siguranţă aceste bănci se regăsesc şi pe ?Lista românilor revoltaţi de majorarea dobânzilor?, listă publicată de Antena3.ro şi care ia amploare de la o zi la alta.

Dacă banca dumneavoastră a majorat, nejustificat, dobânda la creditul pe care l-aţi contractat aşteptăm mesajele dumneavostră pe adresa de mail [email protected].
Iată Lista românilor revoltaţi de majorarea dobânzilor:
ATENŢIE: Puteţi transmite o reclamaţie online la Autoritatea Naţională Pentru protecţia Consumatorilor, completând toate datele solicitate în formularul de pe site-ul ANPC.
Cătălin Sârbu - "Am luat un credit de la Bancpost anul trecut cu o dobândă de 8,5% şi acuma a crescut la 15,5%."
Nine Marius - "La Bancpost la ultima mărire de dobândă mi s-a majorat rata cu 52 Ron."
Petre Bogdan - "Am luat un credit de consum în 2007 şi acum mi s-a mărit dobanda şi comisionul de administrare."
Sorin Schebesch - "Am contractat un credit în lei la Bancpost în urmă cu 2 ani şi în acest timp rata şi dobânda au crescut de la 470 lei, la 565 lei."
Hoalga Visty - "Am un credit la Banca Romaneasca şi după un an mi s-a mărit rata fără să fiu anunţat."
Sorin Doina - "Cei de la EFG Retail Services au decis şi ei mărirea dobânzii."
Marincu Zana - "În septembrie am contractat un împrumut la banca Millenium. Nici nu am apucat să plătesc prima rată şi banca mi-a şi mărit dobânda cu 1,5%."
Virgil Stoica - "La un credit în euro cei de la Banca Romaneasca mi-au crescut dobânda în ultimile 4 luni de 2 ori."
Secal Claudia - "Tatăl meu a luat un credit de la Bancpost la care iniţial plătea 162,11 lei. Acum rata s-a mărit la 209,82 lei."
Valeriu Eumenov ? ?Am un credit la Bancpost din aprilie 2007 care s-a majorat de la 260 euro, la 333 euro luna aceasta.?
Cristi Liviu - ?Am un credit la fosta bancă ABN actualmente RBS. Mi-a fost majorat DAE de la 9,5% pe an, la 14,5 %.?
Sabina Berinde - ?Deţin un credit la banca Millennium. Mi-a fost majorată dobânda de la 13,65%, la 15,15%, motivul invocat fiind: "actuala situaţie financiară internaţională şi evoluţia pieţelor bancare".?
Octavia Carlan ? ?Mă refer la banca EFG Retail Service. M-au anunţat că se măresc brusc toate comisioanele percepute."
Cornel Gornescu - ?Cei de la Raiffeisen au practicat aşa numitul "comision de risc valutar."
Adrian Panti ? ?Am un împrumut la ING. Am primit un telefon prin care mi s-a comunicat că s-a majorat dobânda la 11%, după ce iniţial era la 6,5%.?
Antonio Onofrei - ?Am un credit la Bancpost şi dobânda s-a modificat in 3 rânduri de la începutul anului.?
Florin Nicolae - ?Eu am un credit la BRD şi mi-a crescut rata în doi ani cu 11%.?
Sorina Bărbulescu - "Cei de la ABN Amro au majorat dobânda cu 2% deşi eu nu am ştiut nimic."
Ionela Dobre - "Am un credit de nevoi personale şi în nouă luni mi-a crescut rata la fiecare trei luni."
Elena Peterfi - "Aş sugera o dezbatere televizată în legătură cu comisionul ilegal introdus de Bancpost, de 0,59%."
Robert Ciobotaru - "Am un împrumut luat de la BCR. În ultimul an, rata s-a mărit cu 10%."
Flory Scripcaru ? ?La Bancpost mi s-a mărit dobânda de două ori anul acesta şi nu ştiu de ce.?
Adrian - "La Bacpost de la o rată iniţială de 98-100 euro lunar, s-a ajuns la 141 euro."
Claudiu Breaz - "Şi eu am dobânda mărită la Bancpost. Ce legatură avem noi cu piaţa financiară internaţională atâta timp cât eu am împrumutat din România?"
Trăistaru Luiza - "Şi mie Bancpost mi-a mărit dobânda de nenumărate ori."
Lovin Mihai - ?Am făcut un împrumut în lei în 2006 la OTP Bank. Acum am primit a treia notificare că mi se măreşte dobânda cu încă două procente.?
Niţu Cristian - ?Banca numită Bancpost a încercat să mă păcălească şi pe mine, adăugând un comision de administrare fără să fie stipulat în contract.?
Robert Mihai - ?Am un credit de nevoi personale la Pireus Bank şi sunt foarte indignat deoarece mi-a crescut dobânda de 5 ori, de la 730 la 870 Ron.?
Dragoş Forga - ?Am un credit la Bancpost, la început am avut 9 milioane pe lună rata, dupa un an - 14, acum 18, şi m-au chemat la bancă pentru un nou grafic.?
Alexandru Puiu - ?La Banca Românească, după ce în august modificaseră dobânda fixă, acum, după doar 2 luni, modifică din nou dobânda.?
Romeo Ghernic - ?Am un credit la Piraeus Bank în lei. Într-un an rata creditului a crescut cu 210 lei fără să primesc o explicaţie din partea băncii.?
Necula Cornel - ?Şi eu sunt o victima a majorărilor nejustificate ale dobânzilor, la Millenium Bank.
Aurel Stancu - ?Cei de la ABN Amro au crescut dobânda la creditele în valută cu 1% începând cu luna septembrie.?
Cătalin Cârlan - ?Am şi eu un credit la Piraeus Bank în CHF. Mi s-a mărit rata fără o înştiinţare în prealabil.?
Adriana Drenea - ?În 2006 am luat un credit de la OTP Bank, cu o rată de 263 lei, iar acum plătesc o rată de 308 lei. Este revoltător.?
Dinu G. - ?Mi-a crescut creditul la Banca Românească cu 45% faţă de anul trecut.?
Cristina Veselu ? ?Suntem jecmăniţi de Bancpost. Rata de 720 RON a devenit 952 RON.?
Iulia Cucea - "Am şi eu un credit la Bancpost. Deja rata mea este mai mare decât salariul meu net."
Mirela Antohi - "Am făcut şi eu prostia să iau un credit de la bancpost. După ce mi-au mărit rata de 2 ori, am primit şi eu prin poştă plicul surpriză."
Gabriel Ştefănescu - "Am un credit de nevoi personale la Bancpost. Au majorat rata de la 300 lei, la 380 lei."
Dodo Huhu - "Cred că acționarul majoritar de la Bancpost a gândit să facă o bancă pentru fraieri. Haideți să-i arătăm că nu-i chiar așa."
Edu Altag - "Cei de la Bancpost nu numai că mi-au majorat dobanda şi au dublat comisionul de administrare, dar mi-au mai introdus şi un nou comision."
Cristina Prodan - "Am luat un credit ipotecar la Bancpost anul trecut şi aveam de plată 620 Ron. Acum am plătit 920 Ron."
Marzac_George - "Din păcate nu există nici o formulă de negociere cu băncile."
Sorin Gaspar - "Am 3 credite la BCR. Nu am fost la bancă luna asta. Mi-e frică sincer."
Rădoi - "La Bancpost, credit în lei pentru consum personal, dobânda a crescut de la 9 % în aprilie 2007, la 14 % trei luni mai târziu, la 16% la sfârşitul anului, la 17 % la începutul anului şi acum am primit notificare că de la 10.10, deci retroactiv, va fi de 24 %."
Ion Ion - "Faţă de această măgărie este o singură soluţie - refuzul de a mai plăti ratele."
Elenyka - "Mâine mă văd cu un avocat ca să vadă contractul meu de credit cu Bancpost pentru că am facut deja reclamaţie la OPC şi vreau să dau banca în judecată."
Cosmin Zaporojan - "Am un credit ipotecar la BRD. Fără nici o înştiinţare prealabilă, dobânda mi-a fost mărită considerabil, rata ajungând să fie mai mare cu 400 Ron lunar."
Simona Tatu - "Am un credit de nevoi personale la Pireus Bank. În 8 luni s-a majorat rata dobânzii cu 800 ron."
Gabriela Oprea - "Am un credit la Bancpost şi am primit o înştiinţare că s-a majorat nu doar dobânda de la 14,5%, la 20%, ci şi comisionul de administrare."
Claudiu Turcanu - "Am un credit la BCR. Până în septembrie am avut o rată de 210 euro, din octombrie rata mi-a crectut la 260 euro."
Costel Stoian - "În 2006 am luat de la Bancpost 25.000 RON pe 10 ani, iar în doi ani am plătit 11.500 RON doar dobânzi şi comisioane."
Drapels - "Vinerea trecută m-am trezit cu notificare de la Bancpost asupra faptului că retroactiv s-a majorat dobânda la 24% pe an."
Cătălin Mîndu - "Sunt pe cale sa contractez un credit ipotecar la Alpha Bank şi deja m-au anunţat că vor majora dobânzile."
Mircea Dumitrescu - "Am un credit de nevoi personale în lei la Bancpost Piteşti şi de la o rată de 480 Ron am ajuns la 550 Ron."
Aurel Vişan - "Şi mie Bancpost mi-a mărit dobânda. Ce putem să facem decât să plecăm din ţara?"
Mihai Trandafir - "Mie Banca Transilvania, mi-a mărit creditul în 4 luni de 2 ori."
Kerekes Imre - "Am un credit de nevoi personale în Euro la Bancpost din Cluj şi de la o rată de 160 de Euro am ajuns la 220 Euro."
Şerban Pascu - "Am un credit în lei la Banca Românească şi deja mi-au mărit dobânda de două ori."
Adrian Ciobanu - "Soţia mea a luat un credit acum 2 ani la Bancpost. Rata era fixă: 70 euro/lună. De vreo două luni a început să crească rata, acum sunt de plătit 96 de euro."
Simona Chirobocea - "În aprilie anul trecut mama a contractat un credit în franci elveţieni de la Bancpost. Până acum s-a majorat dobânda de 4 ori."
Ioan Ficut - "Băncile măresc dobânzile la credite cum vrea muşchii lor."
Ion Bizu - "Nu am văzut nici măcar în perioadele bune sa scadă dobânzile."
Dumitru Dascaliac, Botoşani - "Am un credit la Bancpost. Am fost înştiinţat printr-o scrisoare că din 10.10.2008 mi se va percepe "un comision de administrare lunar în valoare de 0,59% calculat la balanţă", asta însemnând în jur de 60 de euro pe lună."
Mihai Hluscu - "Am un credit la BCR. Rata a crescut de la 570 lei, la 657 lei."
Ioniţă Ecaterina - "Am fost obligată de Bancpost să plătesc aproximativ 3.000.000 lei comision, deşi acesta nu era stipulat în contractul iniţial de împrumut."
Lăcrămioara Prodan - "Mama mea are un credit la Banca Transilvania şi i-au mărit acum rata. Mie mi se pare aberantă această decizie."
Andrei Melniciuc - "Nu numai la creditele bancare s-au mărit dobânzile, chiar şi la leasing s-a întâmplat acest lucru."
Aurel Mircu - "Înştiinţare din partea Bancpost precum că datorită situaţiei mondiale rata mea va creşte de la 230 euro la 290 euro."
Doina Bumb - "La Bancpost în 2 ani s-a majorat creditul de 5 ori."
Simona B. - "Am credite la Alpha Bank şi BCR. Nici măcar nu mă anunţă atunci când creşte dobânda, pur şi simplu când merg să plătesc mi se comunică noua sumă."
Armangic Maria Ilona - "La Banca Românească am pierdut 3.000 de euro, avansul pentru un credit ipotecar."
Dan Creţu - "În Martie 2006 am contractat un credit ipotecar la BCR. Rata iniţială era de 288 Euro/lună. Acum este 407 Euro/lună."
Maria Buruiană - "Mi-au mărit dobânda de la 6,9%, la 11,3%."
Florin Vişan - "În această lună BCR mi-a mărit rata de la 247 euro, la 277 euro , fără a primi nici o înştiinţare."
Vlad Ember - "Soţia are un credit la OTP Bank iar în ultimele 4 luni dobânda a crescut de 3 ori."
Mirela Calimac - "Am făcut un credit în CHF anul trecut la OTP Bank pe o perioada de 15 ani şi de la 262 CHF/lunar a crescut rata, după 6 luni, la 270 CHF/lunar."
Dragoş Grecu - "La Banca Românească mi-au mărit rata de la 720 RON, la 900 RON."
Marius (Craiova) - La Bancpost într-o lună mi-au mărit rata cu 200 lei."
Neagu Florin - "Cu ocazia primei vizite pe care o veţi face la Sucursala Bancpost unde aţi contractat creditul, vă rugăm să solicitaţi o diplomă de PROST. Mi-au mărit rata de la 219,36 lei, la 253,51 lei."
Simona (Prahova) - "Incredibil. Bancpost mi-a mărit luna aceasta dobânda şi comisionul, înştiinţându-mă de abia după ce acest lucru s-a întâmplat."
Marius Ion - "Nişte nemernici! Eu unul nu le mai plătesc nimic, să vedem ce or să facă."
Laura Răileanu - "Mie BCR mi-a mărit rata de la 499 lei, la 610 lei."
Vali Stoica - "Am un credit la Banca Românească, credit în lei, şi rata mi-a crescut de la 394 lei la, atenţie, 509 lei."
Lordys - "La mine Bancpost mi-a mărit rata de credit de la 245 RON, la 333 RON."
Cristina Mătuşescu - "La Bancpost luna trecută am plătit o rată în valoare de 204 RON, acum sunt înştiinţată că am de plată 244 RON."
Oana Păunescu - "Am un credit la BCR. Rata de pornire a fost 560 lei, iar acum este 700 lei."
Elena Ionescu - "Şi mie mi-a mărit Bancpost rata. Mă gândesc serios să iau în calcul şi câteva reclamaţii, eventual şi o acţiune judecătorească."
Liviu Gorun - "Şi Millenniumbank a mărit dobânda fără să anunţe clienţii."
Cristina Cupa - "Şi Alpha Bank are tupeul să mărească dobânzile, dar fără să ne informeze."
Gheorghe Florin - "Am un credit la Alpha Bank. În 4 luni au modificat dobânda de 2 ori."
Bogdan Nicolae Prodan - "Eu am un credit la BRD pentru un autoturism. Din primăvară şi până acum dobânda a crescut din 2 în 2 luni."
Daria Babbu - "Eu am un credit la Bancpost, care creşte în fiecare lună cu 1%, dar în realitate cu 6-7%."
Raluca - "Băncile nu mai ştiu ce să facă să nu-şi diminueze profitul. Şi atunci pur şi simplu bagă mâna în buzunarele românilor."
George - "Vă propun tuturor sa creem o asociaţie a debitorilor către bănci să negociem cu băncile şi să ne apăram drepturile."
Oana P. - "Şocant! Aveam 800 de euro într-un cont curent personal la Raiffeisen Bank şi după ce tot anul nu am folosit contul decât ca să depun, mă trezesc că nu mai am nimic în cont."
Nicoleta - "Cred că Bancpost îşi bate joc de noi, sunt cei mai indolenţi. Eu propun să ne unim, să nu plătim ratele deloc, să le aruncăm scrisorile în faţă."
Ramona - "Am un credit la OTP Bank. Este inadmisibil cum dobânzile cresc de la o lună la alta."
Ana - "Autorităţile trebuie să ne protejeze de aceste dobânzi nesimţite ale băncilor."
Dan - "La Bancpost nu este vorba numai de dobândă, ea a crescut la 19,45% pe an, problema este introducerea abuziva a unui comision de administrare."

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a precizat pentru Antena3.ro că un client poate face reclamaţie scrisă la Oficiului Judeţean pentru Protecţia consumatorilor din judeţul de care aparţine sau în format electronic, pe site-ul www.anpc.ro. În ambele cazuri, consumatorul trebuie să aducă sau să scaneze şi să ataşeze online actele doveditoare, respectiv copii după contractul de creditare, graficul de rambursare şi notificarea prin care a fost înştiinţat că i s-a modificat dobânda.
Dacă banca dumneavoastră a majorat, nejustificat, dobânda la creditul pe care l-aţi contractat aşteptăm mesajele dumneavostră pe adresa de mail [email protected].
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banci criza economica
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close