Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băncile şi-au schimbat politica de finanţare a proiectelor imobiliare

Băncile şi-au schimbat politica de finanţare a proiectelor imobiliare

Băncile şi-au schimbat politica de finanţare a proiectelor imobiliare
02 Apr 2008   •   15:56

Noile proiecte imobiliare nu se vor mai bucura de acelaşi tratament din partea băncilor care şi-au schimbat politica faţă de finanţarea construcţiilor, anunţă ziarul Cotidianul. Astfel, ?explozia? înregistrată în ceea ce priveşte construcţia de noi ansambluri rezidenţiale, înregistrată până în acest moment se va tempera în viitorul apropiat. Prin urmare, viitoarele locuinţe construite vor fi mai bune calitativ şi vor fi ridicate de companii cu experienţă relevantă în domeniu, băncile fiind mult mai atente la CV-urile companiilor de construcţie.

În acelaşi timp, nu se vor opri finaţările pentru proiectele care se află în derulare în acest moment, conform Ziarului Cotidianul. Băncile manifestă reţineri la acordarea finanţării şi datorită zonelor în care sunt ridicate viitoarele locuinţe. Cotidianul menţionează faptul că această tendinţă nu reprezintă un caz izolat în sistemul bancar ci este o politică adoptată de toate băncile din România, considerată a fi normală de către analiştii imobiliari.

?Toate bancile au devenit mai selective cu finanţările imobiliare. Pâna şi băncile greceşti au început să işi aleagă mai atent proiectele?, a declarat, pentru ziarul Cotidianul, Mişu Negriţoiu, director general ING Bank. Noile restricţii adoptate de bănci în privinţa finanţărilor proiectelor imobiliare vor fi benefice sectorului imobiliar.

Potrivit analiştilor numărul de locuinţe construite nu va scădea ci va fi acelaşi, iar calitatea proiectelor imobiliare va creşte, prin selecţionarea mai atentă a constructorului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close