Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băncile vor avea noi clienţi ? ţăranii români

Băncile vor avea noi clienţi ? ţăranii români

Băncile vor avea noi clienţi ? ţăranii români
02 Mar 2007   •   08:04

Ţăranii români sunt obligaţi să-şi deschidă conturi bancare pentru a primi subvenţiile pentru agricultură. În total, un milion şi jumătate de ţărani trebuie să se înghesuie să îşi deschidă conturi la bancă pentru a primi subvenţiile în agricultură. Mulţi dintre aceştia se vor vedea în situaţia de a păţi pentru prima dată în viaţă într-o instituţie bancară şi de a da piept cu sistemul şi cu funcţionarii de la ghişee.

Chiar dacă se vor grăbi să devină titulari ai unui cont curent, fermierii trebuie să ştie că banii le vor intră in conturi cel mai devreme la finele acestui an. Până atunci, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură va verifica atât pe teren, cât şi în baza de date informaţiile furnizate de ţărani în cursul anului trecut. Timp de trei luni va avea loc un control, apoi urmeaza autorizarea platilor.

Banii vor ajunge în conturi peste luni bune. Până pe 15 mai, ţăranii trebuie să îşi depună la Agenţia de Plăţi cererile pentru subvenţii, dar numai dupa ce vor primi înştiinţarea de la centrele locale, pentru a nu se crea aglomeraţie. Asta pentru că fiecarui angajat de la centrele agenţiei îi revin nu mai puţin de 400-500 de fermieri.

Antena 3

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close