Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băncile vor fi obligate să renunţe la comisioanele ascunse

Băncile vor fi obligate să renunţe la comisioanele ascunse

Băncile vor fi obligate să renunţe la comisioanele ascunse
19 Ian 2008   •   12:23

Românii se vor putea împrumuta mai ieftin, iar băncile vor fi obligate să renunţe la comisioanele ascunse. Sunt decizii inculse într-o directivă europeană în domeniu. Ba mai mult, românii vor putea obţine credite de la orice bancă din spaţiul comunitar. Pe formularele în care îşi prezintă oferta pentru creditele de consum, băncile vor fi obligate să treacă şi oferta concurenţei. Adică toate datele legate de credite similare în celelalte ţări membre ale Uniunii Europene. Directiva europeană aduce şi un alt avantaj. Cei care vor să se împrumute vor fi protejaţi şi de comisioanele ascunse. Informaţiile din oferte vor include dobânda anuală efectivă, stabilită în acelaşi mod în toată Uniunea Europeană.

Anul trecut, două treimi dintre europenii care şi-au cumpărat un bun de folosinţă îndelungată au apelat la creditul de consum. Specialiştii nu cred că românii vor da buzna după credite în străinătate, deşi dobânzile pentru un credit în euro variază între 6% în Finlanda şi 12% Portugalia.

Băncile vor avea la dispoziţie doi ani pentru a se conforma noilor reglementări. Pentru împrumuturile imobiliare şi ipotecare, aceste reguli nu se vor aplica.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close