Antena 3 CNN Economic Biz News Business Barack Obama le spune americanilor să nu meargă la Las Vegas

Barack Obama le spune americanilor să nu meargă la Las Vegas

Barack Obama le spune americanilor să nu meargă la  Las Vegas
Sursa foto: obama
04 Feb 2010   •   16:41

O remarcă neglijentă a preşedintelui american despre Las Vegas a declanşat un răspuns furios din partea bogatului oraş şi a unui aliat democrat.
Vorbind despre economie la un eveniment la Hampshire, Barack Obama a declarat americanilor: ?când vremurile sunt grele, vă strângeţi cureaua. NU mergi să cumperi un yacht când abia poţi să plăteşti ipoteca. Nu spargi banii în Vegas când încerci să economiseşti pentru colegiu. Stabileşti priorităţi. Faci alegeri grele.?
Economia celei mai faimoase destinaţii de jocuri de noroc din lume este profund dependentă de turism, iar locuitorii din Las Vegas deja erau deranjaţi de liderul american după ce anul trecut declara că unele companii nu ar trebui să folosească banii de la stat pentru a plăti călătorii în acest oraş.
Oficialii de turism şi cazino au declarat că oraşul a avut de suferit după ce companiile au anulat întâlnirile de la Las Vegas pentru a merge în altă parte.
Ultimele declaraţii ale lui Obama au declanşat reacţii prompte şi furioase din partea lui Harry Reid, liderul majorităţii din Senat, care are o luptă grea pentru a fi reales în Nevada, care are o rată a şomajului de 13 procente, la alegerile din noiembrie.
?Preşedintele trebuie să lase Las Vegas în pace şi să nu mai îl facă posterul pentru unde nu au voie oamenii să cheltuiască bani,? declara acesta.
?Pentru a reenergiza cu adevărat economia, vrem ca oamenii să călătătorească la Las Vegas. MI-ar plăcea mai mult ca turiştii şi afaceriştii să cheltuiască banii în Las Vegas decât peste hotare?.
Obama i-a scris în scjimb lui Reid arătând: ?dădeam un exemplu că familiile folosesc banii pentru vacanţă, nu taxa pentru colegiu, să se distreze. Nu există loc mai bun pentru distracţie decât Vegas, una din cele mai frumoase destinaţii.?
Aceasta a fost cea mai recentă lovitură politică la adresa lui Reid după eşecul de a nu fi adoptat reforma medicală şi controversata declaraţie despre Obama, care a fost un candidat prezidenţial atractiv deoarece era un om de culoare ?deschis la culoare fără dialect de negru, dacă nu ar fi vrut?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Las Vegas Barack Obama
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close