Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băsescu: Când Guvernul a hotărât că se construieşte o autostradă, instituţiile trebuie să lucreze corelat

Băsescu: Când Guvernul a hotărât că se construieşte o autostradă, instituţiile trebuie să lucreze corelat

Băsescu: Când Guvernul a hotărât că se construieşte o autostradă, instituţiile trebuie să lucreze corelat
Sursa foto: Traian Bãsescu
10 Iul 2009   •   12:53

Când Guvernul a hotărât că se construieşte o autostradă, instituţiile trebuie să lucreze corelat. Toate trebuie să favorizeze investiţia, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în vizită prin şantierele autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Prima escală a fost făcută la şantierul din Ştefăneşti.

Toţi vrem bani de la stat. Statul trebuie jumulit după unii până la ultima respiraţie. Nu e cea mai bună soluţie. Şi statul trebuie să se manifeste. Nu construieşte pentru el. Sunt doar vreo 18 miniştri care merg pe autostrăzile astea, spune şeful statului.

Probleme au fost şi în ceea ce priveşet preţul stabilit pentru exproprieri. La primul tronson, s-a stabilit preţul terenului ţinând cont de ultimele vânzări. Or, ultimele vânzări s-au realizat acum un an, aşa că trebuie să ţinem cont de realităţile pieţei, a declarat preşedintele.

Potrivit lui Băsescu, singurul material adus din import a fost oţel betonul, deşi i-a rugat pe investitori "să privească şi la noi în siderurgie".

Băsescu a declarat, pe 30 iunie, că a rugat Guvernul să accelereze lucrările de infrastructură, anunţând totodată că în perioada următoare va vizita şantierele unde au loc astfel de lucrări.

"Am rugat Guvernul să aibă în vedere accelerarea lucrărilor de infrastructură (...) Fără să fie un amestec, mă voi plimba pe şantierele care trebuie să aibă viaţă ca urmare a faptului că în buget se află 9 miliarde de euro destinaţi investiţiilor şi măcar din curiozitate o să merg pe aceste şantiere", a spus Băsescu, fără a menţiona şantierele la care se referă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: santier autostrada
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close