Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băsescu cere reexaminarea Legii camerelor de comerţ

Băsescu cere reexaminarea Legii camerelor de comerţ

Băsescu cere reexaminarea Legii camerelor de comerţ
04 Iul 2007   •   12:49

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, Parlamentului să reexamineze Legea camerelor de comerţ din România, conform Administraţiei prezidenţiale. În scrisoarea adresată Parlamentului, şeful statului arată că Legea este excesivă, dând exemplu prevederile privind eliberarea informaţiilor din Registrul comerţului cu titlu gratuit camerelor de comerţ.


Şeful statului afirmă că art. 48 al Legii vine în contradicţie cu art. 4 alin. 2 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului, cu modificările şi completările ulterioare.

Contradicţia constă, se susţine în comunicat, în faptul că, prin art. 48 al Legii trimise spre promulgare se permite transmiterea acestor date în mod gratuit, ?ceea ce ar putea crea o inechitate şi faţă de celelalte persoane fizice, respectiv juridice, care trebuie să plătească pentru informaţia solicitată?, se arată în cererea de reexaminare.

Băsescu atrage atenţia că datele privind persoanele juridice cuprind şi date cu caracter personal, care sunt apărate de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close