Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băsescu: Renault în România, o poveste de mare succes a perioadei de tranziţie

Băsescu: Renault în România, o poveste de mare succes a perioadei de tranziţie

Băsescu: Renault în România, o poveste de mare succes a perioadei de tranziţie
18 Sep 2008   •   11:59

Firma Renault începe lucrările de construcţie la un centru de testare la Titu. Aici vor fi încercate maşini, piese şi subansamble fabricate de producătorul auto francez. Centrul va fi construit pe amplasamentul unei unităţi militare dezafectate. Investiţiile se vor ridica la 450 milioane de euro, iar lucrările urmează să fie finalizate la sfârşitul anului 2009. La ceremonia de inaugurare de la Titu au participat preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit celor doi, investiţia Renault în România se ridică în prezent la 1,4 miliarde de euro, urmând ca până în 2010 să se ajungă la suma de 2,2 miliarde de euro. Traian Băsescu a mulţumit grupului Renault pentru respectul şi seriozitatea pe care producătorul francez le-a arătat în investiţiile făcute în ţara noastră. ?Este una din poveştile de mare succes ala perioadei de tranziţie din Romania.? a spus preşedintele, care a adăugat că prin centrul de testare de la Titu, Renault închide un lanţ complet de producţie- cercetare- distribuţie, în România. Lanţ care va genera peste 5000 de locuri de muncă în ţara noastră. Băsescu a invitat şi alte companii internaţionale să facă la fel ca Renault, arătând că marele avantaj pe care îl prezintă România este inteligenţa creativă.

La rîndul său, premierul Călin Popescu Tăriceanu a subliniat faptul că autorităţile române au susţinut şi vor susţine proiectul Ranault, considerând că prin acesta, România devine un punct important pe harta producţiei de automobile din Europa.

Citiţi discursul preşedintelui Băsescu în format PDF

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close