Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bătaie între păpuşi. 100 de milioane de dolari, acordaţi companiei care produce Barbie

Bătaie între păpuşi. 100 de milioane de dolari, acordaţi companiei care produce Barbie

Bătaie între păpuşi. 100 de milioane de dolari, acordaţi companiei care produce Barbie
27 Aug 2008   •   14:30

100 milioane de dolari. Atât însumează despăgubirile acordate de un juriu federal american companiei Mattel Inc., producătoarea celebrelor păpuşi Barbie, după bătălia cu rivala MGA Entertainment Inc., cunoscută pentru păpuşile Bratz. Isaac Larian, şeful MGA, a fost anunţat marţi că firma pe care o reprezintă are de plătit un total de 90 de milioane în urma a trei capete de acuzare privind un contract de muncă al Mattel cu Carter Bryant, cel care a dezvoltat conceptul Bratz.

De asemenea, juriul a obligat MGA, la plata sumei de 10 milioane de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor, anunţă CNN. Despăgubirile acordate sunt însă cu mult mai mici faţă de cei 1,8 miliarde de dolari solicitaţi iniţial de avocaţii Mattel Inc.

Totuşi, cel mai mare producător de jucării din lume consideră că verdictul este o victorie şi a declarat că are de gând să intenteze un nou proces, pentru a opri producţia liniei de păpuşi Bratz a MGA Entertainment Inc.

"Mattel a intentat acest proces în primul rând din principiu. Avem obligaţia să ne apărăm în faţa competitorilor care aleg să se angajeze în activităţi frauduloase împotriva noastră", a declarat Robert A. Eckert, directorul general Mattel, citat de CNN.

Isaac Larian, şeful MGA, a declarat că va face apel şi că nu se va opri producţia păpuşilor Bratz. Acelaşi juriu care a decis valoarea despăgubirilor acordate a concluzionat în urmă cu o lună că designerul Carter Bryant a dezvoltat conceptul Bratz în timp ce lucra pentru Mattel.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close