Antena 3 CNN Economic Biz News Business BEI respinge cererea producătorilor auto pentru un împrumut de 40 miliarde euro

BEI respinge cererea producătorilor auto pentru un împrumut de 40 miliarde euro

BEI respinge cererea producătorilor auto pentru un împrumut de 40 miliarde euro
Sursa foto: banda auto
11 Mar 2009   •   08:37

Producătorii auto au fost informaţi de Banca Europeană de Investiţii că cererea lor pentru 40 miliarde de euro în împrumuturi speciale a fost respinsă deoarece ar contravine pacticii de banking.
Banca a precizat că 7,2 miliarde euro, sau zece procente din împrumuturile sale pe acest an, vor fi îndreptate spre sectorul auto înainte de luna iulie. Va continua să discute cu toate companiile şi arăta că se pregăteşte semnarea a 3,2 miliarde de euro din această sumă încă din această săptămână.
Cu toate acestea, Philippe Maystadt, preşedintele BEI, arăta că banca a ajuns la capătul răbdării cu sectorul auto când a spus că alte împrumuturi pentru al doilea semestru ar trebui să fie suportate de alte sectoare.

Poziţia BEI vine când General Motors (GM) creşte presiunea asupra guvernelor europene pentru un ajutor de 3,3 miliarde euro ce să salveze brandurile Opel şi Vauxhall . Compania americană a cerut Marii Britanii peste 500 milioane de euro, deşi partea leului îi revine de fapt Germaniei.

BEI nu va creşte nici împrumutul, dar nici nu îşi va încălca regula absolută că nici o companie nu poate primi mai mult de 400 de milioane de euro într-un an.
Oficialii au arătat că filialele nu se pot califica separat pentru împrumuturi BEI, ceea ce înseamnă că diviziile europene ale GM- Saab, Opel şi Vauxhall ar trebui să împartă 400 milioane de euro valabili pentru GM în acest an, în pofida cerinţelor unor guverne ca regulile să fie relaxate.

Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close