Antena 3 CNN Economic Biz News Business BEI: România a atins cea mai gravă perioadă a crizei economice

BEI: România a atins cea mai gravă perioadă a crizei economice

BEI: România a atins cea mai gravă perioadă a crizei economice
Sursa foto: bei
18 Mar 2010   •   14:59

Economia României a atins deja minimul, dar acum traversează ultima fază a crizei, care se manifestă prin dificultăţi "uriaşe" privind bugetul public, e de părere vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii, Mathias Kollatz-Ahnen, potrivit Mediafax Business.
"Criza nu s-a terminat. Câteodată oamenii sunt prea pesimişti, iar alteori prea optimişti. Fiecare dintre declaraţiile care susţineau că criza s-a terminat - mai mult sau mai puţin - au fost în mod clar prea optimiste", a declarat Kollatz-Ahnen, în urma unei conferinţe de presă organizată la Bucureşti.
Acesta spune că, în general, o criză numără patru faze, traversate şi de economia noastră. Ultima dată, efectele se manifestă la nivelul bugetar.

"Prima dată într-o criză există problemele sectorului financiar, care nu au fost cauzate de România. Apoi urmează efectul de contagiune al economiei reale, iar ulterior se atinge punctul de minim. Minimul a fost atins în România, iar acum urmează o revenire uşoara, care este însă însoţită de dificultăţi uriaşe legate de bugetul public. (...) În prezent ne aflăm în faza a patra, care face parte totuşi din criză", a mai spus oficialul BEI.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BEI Europa criza economica
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close