Antena 3 CNN Economic Biz News Business Beneficiarii vilelor ANL din cartierul Brâncuşi sunt demnitarii

Beneficiarii vilelor ANL din cartierul Brâncuşi sunt demnitarii

Beneficiarii vilelor ANL din cartierul Brâncuşi sunt demnitarii
03 Dec 2007   •   08:31

Beneficiarii vilelor ANL din cartierul bucureştean Brâncuşi sunt miniştrii, secretari de stat, consilieri ministeriali si parlamentari, un general de poliţie, procurori şi jurnalişti. Asta justifică faptul că atât premierul Tăriceanu cât şi ministrul Borbely Laszlo, dar şi şeful ANL au refuzat să ofere accesul presei la această listă de câte ori le-a fost solicitat. Lista a fost descoperită de ziarişii de la ?Cotidianul?. În sectorul 6, se află în stadiu de finalizare 134 de vile cu trei, patru şi cinci camere, construite de ANL. Conducerea acestei instituţii nu a făcut prea mare publicitate proiectului, deoarece beneficiarii acestor case sunt persoane cu nume şi funcţii grele.

Capul de listă al beneficiarilor de vile ANL din cartierul Brâncuşi este ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Alexandru Voicu. Ministrul are o vilă ANL cu patru camere, în condiţiile în care nu îndeplineşte niciunul dintre criteriile de departajare, impuse de ANL, atrag atenţia jurnaliştii.

Unul dintre vecinii ministrului Voicu, va fi chiar colegul său de cabinet, Emanoil Neguţ, secretar de stat, şeful Autorităţii de Control a Guvernului. El e proprietarul unei vile ANL cu cinci camere, pe care, însă, nu a trecut-o în declaraţia sa de avere. Contactat telefonic de jurnalişti, aceasta a explicat că nu şi-a trecut vila ANL în declaraţia de avere întrucât în acest moment nu există nicio casă construită.

La rândul său, Neguţ o va avea ca vecin, pe Neluţa Mihaela Petrescu, director general al Autorităţii de Control a Guvernului. Aceasta are tot o vilă cu cinci camere, pe care la fel ca şi colegul său nu a consemnat-o în declaraţia de avere. Întrebată cum a intrat în posesia casei, Neluţa Petrescu a refuzat să comenteze.

Un alt beneficiar al vilelor ANL este Eugen Ispas, în prezent director general în Ministerul Transporturilor. Acesta este proprietarul unei vile ANL de cinci camere, pe care o justifică simplu: "Am completat un formular, care mi-a fost aprobat. Să ştiţi că nu am făcut nici o intervenţie pentru obţinerea repartiţiei", le-a declarat Ispas jurnaliştilor.

Un alt locatar important al viitorului cartier rezidential este generalul de poliţie Nicolae Avramescu, fost şef al Poliţiei Rutiere. Întrebat cum de a obţinut o vilă ANL, generalul le-a cerut celor de la Cotidianul să se adreseze conducerii Agenţiei pentru lămuriri privind criteriile îndeplinite şi punctajul acumulat.

Răspunsul conducerii este însă unul sec. Directorul general al ANL, Gheorghe Popescu, a declarat că datele nu pot fi făcute publice fără acordul beneficiarilor, din motive care privesc confidenţialitatea datelor cu caracter personal.

Antena 3

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close