Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bill Gates părăseşte Microsoft după 33 de ani. Vezi discursul de rămas bun

Bill Gates părăseşte Microsoft după 33 de ani. Vezi discursul de rămas bun

Bill Gates părăseşte Microsoft după 33 de ani. Vezi discursul de rămas bun
27 Iun 2008   •   14:03

Vineri este ultima zi a lui Bill Gates la Microsoft. Magnatul, aflat de 33 de ani la conducerea gigantului, renunţă la afaceri pentru acţiuni filantropice. Gates şi-a anunţat retragerea acum doi ani, când a promis să-şi dedice toată munca organizaţiei caritabile înfiinţate împreună cu soţia sa. Bill Gates va fi înlocuit de Steve Ballmer, preşedinte executiv al grupului şi coleg al său de la Harvard.

?Schimbarea pe care o anunţăm astăzi nu este un abandon. Este o reorganizare a priorităţilor mele?, a declarat Gates.

Retragerea fondatorului intervine într-un moment dificil pentru Microsoft. Compania a încercat să achiziţioneze Yahoo!, numărul doi pe piaţa publicităţii online. Conducerea Microsoft trebuie să găsească, acum, noi soluţii pentru a dezvolta acel sector de activitate.

Început...

Prin intermediul companiei Microsoft, Bill Gates a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. La 13 ani, a programat primul calculator pentru şcoala sa din Seatlle. În 1975 a renunţat la cursurile Universităţii Harvard ca să înfiinţeze o firmă de calculatoare împreună cu un coleg. Avea un vis mai mult decât îndrâzneţ: să vadă câte un computer pe fiecare birou. Mulţi au crezut că este nebun, dar Bill Gates a dat lovitura şi Microsoft este acum cea mai mare companie de software din lume.

Pentru o cauză nobilă

După mai bine de trei decenii la cârma firmei, Gates vrea acum să-şi împartă averea cu nevoiaşii lumii, pentru că, spune el, bogăţia presupune să ai anumite responsabilităţi. Împreună cu soţia sa, Melinda, el a înfiinţat o fundaţie umanitară acum opt ani. Aici îşi va desfăşura activitatea de acum încolo. Fundaţia finaţează descoperirea de noi vaccinuri pentru lumea a treia.

DISCURSUL DE RĂMAS BUN


Gates va rămâne preşedintele Microsoft şi se va implica doar în dezvoltarea unor proiecte speciale.

Antena3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close