Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bill Gates revine în fruntea topului Forbes al miliardarilor lumii. Cine este SINGURUL ROMÂN inclus în acest top

Bill Gates revine în fruntea topului Forbes al miliardarilor lumii. Cine este SINGURUL ROMÂN inclus în acest top

Bill Gates revine în fruntea topului Forbes al miliardarilor lumii. Cine este SINGURUL ROMÂN inclus în acest top
Sursa foto: Foto:telegraph.co.uk
03 Mar 2014   •   19:10

Bill Gates a revenit în fruntea miliardarilor la nivel global, după o pauză de patru ani, cu o avere de 76 de miliarde de dolari, potrivit revistei americane Forbes, singurul român inclus în top fiind, la fel ca anul trecut, Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, cu 1,2 miliarde de dolari, informează Mediafax.
   
Niculae ocupă poziţia 1.372 în topul miliardarilor lumii pentru 2014 realizat de Forbes, dintr-un total de 1.645 de persoane cu avere mai mare de 1 miliard de dolari identificate la nivel global.
   
Anul trecut, Niculae se afla pe locul 1.268, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.
   
"Fondator al Interagro, cel mai mare conglomerat de agricultură şi îngrăşăminte din România, Ioan Niculae s-a confruntat cu o expunere negativă în media în toamna anului trecut, după ce procurorii au afirmat că doi politicieni români au acordat Interagro discounturi la transferuri de gaze naturale din 2006 până în 2010. Niculae continuă cu investiţii într-o centrală de cogenererare şi lucrări la un hotel deţinut la Marea Neagră. A fondat Consiliul Investitorilor Români, care intenţionează să fie una dintre principalele organizaţii de profil. Niculae şi-a început activitatea la o companie de stat din sectorul agricol, după care a pornit pe cont propriu. Este un vânător pasionat, care preferă să petreacă timpul aproape de casă, în defavoarea călătoriilor", scrie Forbes.
   
Clasamentul din acest an include 1.645 miliardari cu o avere cumulată de 6.400 de miliarde de dolari, în urcare puternică de la 5.400 de miliarde de dolari anul trecut.
   
În ediţia din acest an a topului sunt prezenţi 268 de noi miliardari, un număr record. Numărul femeilor cu avere de peste 1 miliard de dolari a atins, de asemenea, un nivel record, de 172, faţă de 138 cu un an în urmă.
   
Gates a revenit în fruntea topului după patru ani, cu 76 de miliarde de dolari, recuperând poziţia de lider de la investitorul mexican Carlos Slim Helu, a cărui avere este calculată la 72 miliarde de dolari.

Gates, cofondator al gigantului american Microsoft, a deţinut primul loc în 15 din ultimii 20 de ani.
   
Cei doi sunt urmaţi de Amancio Ortega - cu 64 miliarde de dolari, care controlează retailerul de îmbrăcăminte Zara, investitorul Warren Buffett - cu 58,2 miliarde de dolari şi de Larry Ellison - cu 48 de miliarde de dolari. Princpalul activ al lui Ellison sunt acţiunile la compania Oracle.

×
Subiecte în articol: Ioan Niculae Forbes Bill Gates interagro
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close