Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bitcoin Cash (BCH): creștere impresionantă de 89% de la începutul

Bitcoin Cash (BCH): creștere impresionantă de 89% de la începutul

Bitcoin Cash (BCH): creștere impresionantă de 89% de la începutul
21 Aug 2019   •   20:35

Mulți ar putea spune că perioada de glorie a criptomonedelor în România a apus, dar iată că Bitcoin Cash revine în joc cu o creștere surprinzătoare, de aproximativ 89% de la începutul anului și până în prezent. Așadar, este o oportunitate bună să cumperi Bitcoin Cash în această perioadă a anului.

În momentul de față, BCH sau Bitcoin Cash este pe locul 4 în topul criptomonedelor, cu o valoare de piață estimată la mai mult de 5,5 mld de dolari. Valoarea BCH actuală este de aproximativ 320 de dolari (în momentul în care acest articol este scris), iat până la sfârșitul anului este estimată să crească la până la 550 de dolari. Așadar, dacă vrei să reintri în joc după ultima scădere spectaculoasă a criptomonedelor de anul trecut, acum este momentul.

Cum poți cumpăra și tranzacționa cu Bitcoin Cash

Pentru a tranzacționa, fie ocazional sau profesional, ai nevoie de o platformă de unde poți cumpăra, vinde și urmări în timp real evoluția pieței de criptomonede. Ideal este să accesezi o platformă care îți oferă și posibilitatea de a interacționa cu alți oameni care tranzacționează ca tine, de a schimba opinii și strategeme și de fi la curent cu noutățile de pe piață. Există foarte multe astfel de platforme disponibile și în limba română. Este cel mai indicati să alegi o platformă care are threaduri dedicate pentru fiecare criptomonedă în parte, știri și acces la piețe de tranzacționare astfel încât să îți fie ușor să urmărești trendurile și să iei decizia cea mai bună în legătură cu tranzacțiile tale.

Oricine poate tranzacționa cu criptomonede și poți începe chiar cu Bitcoin Cash. De ce Bitcoin Cash? Hai să vedem în cifre ce înseamnă, la momentul de față, această criptomonedă.

Bitcoin Cash în cifre la momentul actual

La momentul actual, aproximativ 17,939,263 monede Bitcoin Cash sunt fac parte din tranzacții la nivel Mondial. BCH are un ROI de -42,55% în momentul de față. Dacă am fi să comparăm prețul BCH la începutul anului 2019 cu prețul actual, se poate observa că BCH este pe un trend ascendant, de la $169.8 în ianuarie 2019 la $299,6 în aprilie, $484.7 în iunie, cea mai bună valoare înregistrată de până acum.

Diferențele dintre Bitcoin Cash (BCH) și Bitcoin

Pentru mulți utilizatori din România, diferențele dintre BCH și Bitcoin simplu s-ar putea să fie neclare. Pentru a le explica ar trebui să derulăm puțină istorie, până la apariția Bitcoinului original, creat în 2009 și considerat prima criptomonedă adevărată care a suscitat interesul public.

Bitcoin Cash a apărut ca urmare a problemelor de scalare ale Bitcoin. Limita de dimensiune a blocului Bitcoin este de 1 MB. Asta înseamnă că nu se pot face mai mult de 250.000 de tranzacții pe zi. Bitcoin Cash are o limită de 8 MB, ceea ce înseamnă aproximativ 2 milioane de tranzacții pe zi. Așadar, pe 1 august 2017, un grup de “mineri” de Bitcoin, developer, investitori și utilizatori s-au unit pentru a face un update de protocol mult mai scalabil. Se pare că cei adunați în acest scop nu s-au înțeles prea bine, de aceea avem în momentul de față și criptomoneda Bitcoin și criptomoneda Bitcoin Cash.

Așadar, pentru a concluziona aici, Bitcoin Cash permite mai multe tranzacții pe secunde, ceea ce înseamnă că vei putea face plăți mai rapide și vei avea de a face cu taxe reduse.

Bitcoin Cash și criptomonedele în România

Bitcoin Cash este una dintre cele mai serioase și de încredere criptomonede și pentru publicul român. S-au obținut câștiguri importante și în România pentru cei care au prins trendul ascendent de la început, iar vârful de piață i-a prins cu o sumă considerabilă de criptomonede. Bitcoin a condus nebunia generală, pentru că în decembrie 2017 valora aproximativ 20.000 de dolari. O scurtă istorie a evoluției criptomonedelor în România poți citi și aici.

Chiar dacă a avut o mică scădere de popularitate printre români, Bitcoin încă rămâne un punct de interes pentru investitorii și traderii români și europeni. Primul jucător plătit în Bitcoin din lume, a fost cumpărat de un club din Turcia, la începutul anului trecut. Este o adevărată premieră în lumea sportului și a criptomonedelor.

De la dolar la Bitcoin: oare așa arată viitorul?

Viitorul banilor este încă unul incert. Bitcoin oferă o alternativă viabilă pentru un viitor monetar decentralizat, “divorțat” de guverne și bănci și bazat, exclusiv, pe digital, o platformă numită blockchain, sau practice, o “carte contabilă digitală” în care sunt înregistrate toate tranzacțiile într-un mod efficient, rapid și mult mai de încredere. Va evolua societatea de la banii de hârtie și carduri de credit la criptomonede? Este foarte greu de prezis. Momentan, tot ce poți face, este să îți faci un cont pe o platformă de tranzacționare și să începi “să te joci” cu posibilitățile de tranzacționare pe care ți le oferă. Astfel vei fi pregătit dacă viitorul va vrea să te ia prin surprindere.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close