Antena 3 CNN Economic Biz News Business Blue Air nu se vinde grecilor de la Aegean Airlines

Blue Air nu se vinde grecilor de la Aegean Airlines

Blue Air nu se vinde grecilor de la Aegean Airlines
03 Sep 2007   •   18:50

Compania aeriană low-cost Blue Air va fi preluată, cel mai probabil, de un fond de investiţii sau va fi listată la bursă pentru continuarea extinderii, a declarat luni, acţionarul majoritar al companiei, Nelu Iordache. În ultimele zile, potrivit unor surse din piaţa aeronautică, Iordache ar fi vândut Blue Air companiei elene Aegean Airlines, lucru infirmat însă de acţionarul majoritar al companiei.

Compania aeriană low - cost a fost evaluată la 30 milioane de euro de o firmă independentă de consultanţă, Orion Group. Conducerea Blue Air doreşte să investească în continuare în dezvoltarea conpaniei, pentru a o extinde.

Iordache a anunţat că societatea va ajunge la o cifră de afaceri de 100 milioane euro, deşi estimările iniţiale se situau la 80 milioane euro. Profitul Blue Air estimat pe acest an se ridică la 6 milioane de euro, dublu comparativ cu 2006.

Compania va face noi achiziţii şi va lansa noi curse, două aeronave noi, de tip Boeing 737 - 800, valoarea contractului ridicându-se 100 milioane euro. Flota companiei va fi extinsă astfel la opt aparate, dintre care primele 6 fiind Boeing 737 - 400.

Rompres

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close