Antena 3 CNN Economic Biz News Business BNR a majorat dobânda de politică monetară la 10,25%

BNR a majorat dobânda de politică monetară la 10,25%

BNR a majorat dobânda de politică monetară la 10,25%
31 Iul 2008   •   13:07

Banca Naţională a României a majorat dobânda de politică monetară la 10.25% pe an, cu 0.25 puncte procentuale, pentru a şaptea oară în acest an. BNR va păstra neschimbat nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi valută ale instituţiilor de credit. Potrivit comunicatului BNR, citat de Mediafax, majorarea va intra în vigoare de la 1 august.

Lichidităţile de pe piaţa monetară vor fi în continuare gestionate ferm de banca centrală prin intermediul operaţiunilor de piaţă. De asemenea, va menţine nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

BNR va prezenta, în cadrul unei conferinţe de presă în 4 august, raportul trimestrial asupra inflaţiei care a fost analizat şi aprobat de Consiliu de administraţie.

Documentul evaluează contextul macroeconomic recent, analizează perspectivele inflaţiei şi identifică principalele provocări şi constrângeri cu care se va confrunta politica monetară în perioada care urmează.



Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close