Antena 3 CNN Economic Biz News Business BNR nu acordă autorizaţie băncii lui Gigi Becali

BNR nu acordă autorizaţie băncii lui Gigi Becali

BNR nu acordă autorizaţie băncii lui Gigi Becali
11 Aug 2008   •   09:23

Lovitură pentru Gigi Becali. Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a respins, autorizarea băncii "Becali Bank". Informaţia apare în ediţia de luni a cotidianului ZIua. BNR nu a făcut deocamdată un anunţ oficial. Jurnaliştii de la Ziua cred că motivele pentru care BNR a respins cererea de autorizare a Becali Bank sunt legate de provenienţa fondurilor pentru capitalul băncii sau de cercertarea patronului Stelei în dosare penale.

Banca Naţională a României poate respinge cererea de autorizare dacă acţio­narii au făcut în ultimii 10 ani obiectul unor anchete care s-au încheiat cu sancţiuni sau interdicţii sau fac în prezent obiectul unor asemenea anchete sau proceduri.

Gigi Becali este cercetat sau urmărit penal în momentul de faţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în numai puţin de patru dosare. Potrivit regulamentelor BNR, este interzisă prezenţă în conducerea unei bănci a persoanelor fără o experienţă de minim trei ani într-o bancă. De aceea, patronul Stelei a anunţat că din conducerea "Becali Bank" vor face parte bancheri cu CV-uri solide. Între aceştia şi Gabriela Tudor, care a fost în trecut consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

Prin această mişcare, Becali a dorit să câştige bunăvoinţa lui Isărescu, spun jurnaliştii. Cu toate acestea, BNR a respins cererea de autorizare a "Becali Bank".

Cunoscutul om de afaceri urmărea să înfiinţeze o bancă de nişă, care să se ocupe în exclusivitate de conturile milionarilor. Becali a anunţat încă de la sfârşitul anului trecut că a depus documentaţia la BNR pentru a primi autorizaţia pentru "Becali Bank". Instituţia, cu un capital de 30 de mil­oane euro, ar fi urmat să acorde credite de minim 5 milioane de euro.

Antena3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close