Antena 3 CNN Economic Biz News Business Boc: Urgentaţi legea de sancţionare a angajaţilor aflaţi nemotivat în concediu medical

Boc: Urgentaţi legea de sancţionare a angajaţilor aflaţi nemotivat în concediu medical

Boc: Urgentaţi legea de sancţionare a angajaţilor aflaţi nemotivat în concediu medical
Sursa foto: emil boc
24 Mar 2010   •   18:00

Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Sănătăţii să urgenteze legea concediilor medicale, prin care persoanele care intră nemotivat vor fi sancţionbate, amintind în acest context şi de cei peste o sută de angajaţi AVAS care au intrat recent în concediu medical pentru a a evita tăierea salariilor, scrie Mediafax.

Solicitarea a fost adresată prin intermediul secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel, prezent la şedinţa de miercuri a Guvernului.

"Ştiu că domnul ministru lucrează la actul normativ, am primit o informare chiar astăzi cu privire la AVAS, unde, în februarie, am avut 116 concedii medicale şi practica aceasta este doar una dintre ele cu privire la utilizarea abuzivă a concediilor medicale, pentru a se substitui diverselor motivaţii de altă natură. Aşa că vă rog să îi transmiteţi domnului ministru să avem actul normativ pregătit, pentru ca toată lumea să respecte legea: cei care sunt într-o situaţie de boală să aibă acoperirea legală şi materială aferentă, iar celor care abuzează de această practică să le închidem uşile, prin modalităţi evident, legale", a declarat Boc secretarului de stat.

Premierul Emil Boc spunea, la sfârşitul lunii februarie, că mai bine de o sută de angajaţi ai AVAS au intrat în concediu medical, încercând astfel să scape de sub incidenţa Legii de salarizare unitară, prin care salariile individuale sunt diminuate, de la 17.000 lei la 2.500 lei.

Preşedintele AVAS, Aurelian Popa, spunea la momentul respectiv că instituţia ar putea disponibiliza 150 de salariaţi, constituind peste o treime din totalul personalului, pentru a se încadra în bugetul alocat pentru acest an.

Totodată, şeful AVAS a arătat că 160 din cei 422 de angajaţi au contestat un ordin al instituţiei, din 15 februarie, prin care le-au fost reduse salariile, şi că se aşteaptă ca numărul contestaţiilor să crească în perioada următoare, ţinând cont că mulţi angajaţi au intrat în concediu medical imediat după apariţia ordinului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc salariu concediu
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close