Antena 3 CNN Economic Biz News Business Boeing lansează noul 787

Boeing lansează noul 787

Boeing lansează noul 787
07 Iul 2007   •   13:48

Compania americană Boeing se pregăteşte să lanseze pe 8 iulie la Seattle noul avion 787 Dreamliner. Primul zbor va putea fi admirat în august sau în septembrie, avionul fiind cel care va intra în producţie anul viitor.

Până în prezent compania a înregistrat 642 de comenzi de la 46 de companii aeriene pentru avionul de cursă lungă Dreamliner. Primul client al Boeing 787 va fi Japan All Nippon Airways, ca recompensă pentru comanda de 50 de avioane pe care a făcut-o deja. Principalul rival al Boeing este constructorul aeronautic european Airbus, care pregăteşte la rândul său modelul A380.

Avioanele celor două companii sunt foarte diferite, în primul rând fiind vorba de uzul lor. Avionul european a fost creat pentru a răspunde cererii de aeronave suficient de mari pentru a transporta numărul în creştere de pasageri.

787 este conceput ca soluţie pentru aeroporturile mici şi medii care nu pot primi aeronave mari de tipul A380, Boeing identificând o viitoare creştere a sectorului de avioane de talie medie.

Airbus lucrează la concepţia aeronavei A350, care este de fapt concurentul direct al Dreamliner, aceasta fiind preconizată să apară pe piaţă în 2011.

787 este aparatul de zbor cel mai ?protector? faţă de mediul înconjurător care s-a construit până acum, fuselajul şi aripile sale sunt din fibră de carbon, în loc de aluminiu, ceea ce permite ca aeronava să fie mai uşoară şi să consume mai puţin combustibil.

Boeing a creat modele diferite de 787, primul având capacitatea de 250 de pasageri, al doilea de până la 290 pasageri, iar al treilea de până la 330 pasageri, fiind dedicat curselor scurte.

Citiţi articolul complet pe BBC News

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close