Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bonuri fiscale şi case de marcat în piaţă. Nouă măsură goneşte producătorii autohtoni de la tarabă

Bonuri fiscale şi case de marcat în piaţă. Nouă măsură goneşte producătorii autohtoni de la tarabă

Bonuri fiscale şi case de marcat în piaţă. Nouă măsură goneşte producătorii autohtoni de la tarabă
Sursa foto: legume
23 Apr 2010   •   11:20

La piaţă ca la supermarket. Comercianţii din pieţele româneşti vor fi obligaţi să aibă firmă şi casă de marcat. În plus, pentru toate produsele se vor elibera bonuri fiscale. În caz contrar, producătorii nu mai au ce căuta în pieţe.

Nu toţi comercianţii au fost înştiinţaţi de această decizie, dar cei care au aflat îşi fac deja griji. Ce acte le trebuie? Ce costuri vor trebui să suporte ca urmare a acestei măsuri şi cum îşi vor acoperi cheltuielile? Răspunsul e unul simplu: totul se va regăsi în preţul de vânzare al produselor. Acest lucru îi va dezavantaja în primul rând pe clienţi care vor plăti mai mult pentru kilogramele de legume şi fructe de pe lista de cumpărături. Mai mult, micii comercianţi şi producători spun că, prin această măsură, vor fi siliţi să renunţe la taraba din piaţă pentru că oricum vând produse sezoniere, autohtone şi la preţuri mici, deci nu îşi vor permite să pună în aplicare această decizie şi să aibă propria lor casă de marcat.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: producatori legume
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close