Antena 3 CNN Economic Biz News Business Brand-ul Hummer ar putea fi cumpărat de miliardarul rus Oleg Deripaska

Brand-ul Hummer ar putea fi cumpărat de miliardarul rus Oleg Deripaska

Brand-ul Hummer ar putea fi cumpărat de miliardarul rus Oleg Deripaska
14 Aug 2008   •   14:29

Reprezentanţii General Motors au avut o întâlnire preliminară cu miliardarul rus Oleg Deripaska, în vederea vânzării brand-ului Hummer, afirmă surse apropiate celor implicaţi. Discuţiile au avut doar un rol de testare, în condiţiile în care brand-ul nu a fost încă scos la vânzare oficial. General Motors a refuzat să facă declaraţii pe această temă.

Deripaska şi-a exprimat de mai multe ori interesul de a achiziţiona brand-ul Hummer, dar deocamdată nu au avut loc discuţii oficiale. Întâlnirea lui Deripaska cu reprezentanţii General Motors survine la scurt timp după ce rusul a negociat extinderea activităţii celui mai mare producător de automobile american în Rusia.

În cazul în care va reuşi să achiziţioneze brand-ul Hummer, Deripaska intenţionează să cumpere şi compania canadiană producătoare de piese pentru autoturisme Magna International, implicată în producţia de Hummer. El deţine deja 20% din capitalul companiei canadiene din luna septembrie a anului 2007.

Deripaska a încercat anul trecut să cumpere brand-ul Chrysler, dar negocierile au eşuat, iar presa comentează că el şi-a arătat interesul şi faţă de Jaguar şi Land Rover. General Motors a mai purtat discuţii preliminare privind brand-ul Hummer şi cu producătorul indian Mahindra & Mahindra Ltd.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close