Antena 3 CNN Economic Biz News Business Brokeri şi consultanţi bancari români, în cursă pentru posturile de taximetrist din Marea Britanie

Brokeri şi consultanţi bancari români, în cursă pentru posturile de taximetrist din Marea Britanie

Brokeri şi consultanţi bancari români, în cursă pentru posturile de taximetrist din Marea Britanie
Sursa foto: sofer de taxi
02 Feb 2009   •   12:40

Un angajat cu 3.500 euro pe lună în România a solicitat un job cu 1.000 euro pe lună, în orice ţară şi în orice domeniu, transmite Gândul. Potrivit sursei, din ultimul grup de români care aspiră la un post de şofer de taxi în Anglia, aproape jumătate erau foşti brokeri sau consultanţi bancari.
Angajaţii români se simt din ce în se mai nesiguri în privinţa locului de muncă. Trei sferturi dintre aceştia au aplicat deja pentru un loc de muncă în străinătate, cu toate că ofertele nu se ţin lanţ peste hotare.
În ianuarie, singurele posturi disponibile au fost cele de şoferi de taxi în Anglia, chelneri şi menajere pe vase de croazieră sau în Grecia. Englezii sunt fericiţi că noii angajaţi au studii superioare şi educaţie aleasă, iar asta se vede în comportamentul lor faţă de clienţi şi şefi.
Printre cerinţele angajatorilor se numără eleganţa. Cei care lucrau între 8 şi 10 ore pe zi închşi în birou au acum maşină şi telefon plătite de companie. Angajatorii englezi spun că au de unde alege.
Pentru a fi încadrat pe un post de şofer, aplicantul trebuie să aibă minim 25 de ani, permis de conducere de peste doi ani, să cunoască bine limba engleză şi să aibă autorizare PF (persoană fizică), pentru a fi scutit de plata taxelor în primii doi ani.
Angajatorul este cel care achită biletul de avion, asigurarea şi obţinerea autorizaţiei.
Englezii folosesc o parte din taximetre pentru femei. 10 românce au fost, deja, plecate pe un asemenea post. În aceste taximetre sunt transportate numai femei.
Ambele categorii de persoane sunt instruite în ţară, învaţă harta zonei, cu străzi şi toate rutele posibile, după care dau un test. Doar cei care trec examenul ajung în Anglia şi încep cu o nouă rundă de cursuri înainte de a intra pe post.
Foto: Associated Content
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close