Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bucureştiul, pe primul loc în topul judeţelor cu cele mai mari datorii la buget

Bucureştiul, pe primul loc în topul judeţelor cu cele mai mari datorii la buget

Bucureştiul, pe primul loc în topul judeţelor cu cele mai mari datorii la buget
Sursa foto: judete
26 Noi 2009   •   13:13

Bucureştiul conduce în ierarhia zonelor în care s-au acumulat cele mai mari datorii către buget, Capitala concentrând şi cea mai amplă activitate economică. O societate cu acţionariat majoritar de stat conduce detaşat topul firmelor rău-platnice, scrie Capital.

La începutul lui octombrie 2009, firmele din România aveau datorii cumulate de peste opt miliarde de lei la bugetul de stat, arată datele ANAF. Suma este cu cinci miliarde de lei mai mare decât cea acumulată în perioada similară a anului trecut. În topul pe firme, cel mai important datornic este Compania Naţională a Huilei, cu 1,4 miliarde de lei, şi Societatea Naţională a Cărbunelui, care datorează jumătate din suma pe care judeţul Prahova o are de plătit. Top 5 este condus, deci, de Compania Naţională a Huilei, urmată de Galaxy Tobacco, MIC Petrochim Industrie, Electroputere Craiova şi Societatea Naţională a Cărbunelui.

În topul pe judeţe conduce Bucureştiul, care, împreună cu judeţul Ilfov, datorează 2,8 miliarde de lei. Următoarea în clasament e Hunedoara, cu aproape 1,6 miliarde de lei, apoi Iaşi, Cosntanţa, Olt, Dolj şi Prahova. Aradul se află pe ultimul loc în top 10 al judeţelor, având datorii de 90 de milioane de euro.

Legat de evoluţia datoriilor înregistrate de firme la bugetul de stat, în top se află pe primul loc companiile din Maramureş şi Bihor, unde datoriile globale au crescut cu până la 300%. Firmele din Maramureş sunt urmate la distanţă de Timiş, Ilfov şi Olt.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: judete datorii Arad Iași Timis
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close