Antena 3 CNN Economic Biz News Business Buget de 2,2 milioane euro pentru ?tipărituri" şi promovare externă

Buget de 2,2 milioane euro pentru ?tipărituri" şi promovare externă

Buget de 2,2 milioane euro pentru ?tipărituri" şi promovare externă
Sursa foto: buget
26 Mar 2010   •   17:35

Buget redus doar pentru unii. Guvernul a adoptat o hotărâre prin care vor fi alocate peste 2,2 milioane de euro pentru ?tipărituri" şi promovarea externă a imaginii României. Asta după ce premierul Emil Boc a anunţat că va interzice publicitatea de la stat din cauza crizei.


Departamentul pentru Strategii Guver­namentale va cheltui în acest an 9,2 milioane de lei, pentru proiecte de comunicare, de promovare a imaginii ţării peste hotare şi pentru consultanţă.

Executivul s-a mai angajat să sprijine unele publicaţii din ţară în scopul informării publice, susţin ziariştii de la Financiarul. Asta după ce, recent, premierul Emil Boc a anunţat că va interzice publicitatea de stat timp de şase luni, din cauza crizei. Câştigătorii contractelor încheiate pen­tru derularea programelor, a proiec­telor şi a acţiunilor pot solicita avansuri de până la 30%, fără să li se ceară în schimb scri­sori de garanţie bancară.

Pentru promovarea imaginii României, Departamentul pentru Strategii Guver­namentale va invita în ţară jurnalişti străini, cer­cetători sau consultanţi în diverse domenii, cu supor­tarea cheltuielilor de sejur si transport.

Acelaşi departament va putea realiza şi producţii multimedia în regim propriu, atât pentru promovarea ţării, cât şi pentru ?optimizarea comunicării guvernamentale".

Guvernul a păstrat discreţia în legătură cu Hotărârea prin care au fost alocate cele 9,2 milioane de lei. Aceasta fost adoptată în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, de la Iaşi, fără ca actul normativ să fi fost anunţat la briefingul de la finalul şedinţei.

Antena3

×
Subiecte în articol: România buget
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close