Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bugetarii vor putea alege între achitarea salariilor prin card sau în numerar

Bugetarii vor putea alege între achitarea salariilor prin card sau în numerar

Bugetarii vor putea alege între achitarea salariilor prin card sau în numerar
Sursa foto: bugetari
23 Sep 2009   •   15:47

Angajaţii din sistemul bugetar vor avea posibilitatea să opteze între achitarea salariilor prin card sau în numerar, în baza unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern şi transmis Parlamentului în procedură de urgenţă, scrie Mediafax.

Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern după ce Curtea Constituţională a hotărât, în luna iunie, că prevederile privind obligativitatea plăţii drepturilor salariale prin card sunt neconstituţionale.

Premierul Emil Boc a solicitat ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, ca noul proiect de lege să fie transmis Legislativului în procedură de urgenţă.

"Acest proiect de lege este consecinţa deciziei Curţii Constituţionale, care lasă salariaţilor opţiunea între plata drepturilor salariale pe card sau numerar. Înainte exista obligativitatea plăţii numai pe card, dar în urma deciziei trebuie modificat cadrul normativ, astfel încât instituţiile publice să poată alege oricare dintre cele două soluţii, iar salariaţii la fel - numerar sau pe card", a declarat Boc, în şedinţa de guvern.

×
Subiecte în articol: bugetari
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close