Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bugetul 2009 va fi discutat de Guvern săptămâna viitoare

Bugetul 2009 va fi discutat de Guvern săptămâna viitoare

Bugetul 2009 va fi discutat de Guvern săptămâna viitoare
15 Oct 2008   •   03:04

Proiectul de buget pentru anul viitor urmează să fie discutat în şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare, după ce fiecare ministru va transmite ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, date privind necesarul de alocaţii bugetare.
Bugetul pentru 2009 nu a fost discutat deocamdată de către miniştri decât informal. "A fost o discuţie între noi despre buget, pe holul Palatului Victoria, în care am stabilit ca la începutul săptămânii viitoare fiecare ministru să îi prezinte lui Vosganian propriul proiect de buget", a declarat unul dintre miniştrii care au participat la şedinţa de marţi a Guvernului, scrie Mediafax.
Potrivit sursei citate, ministrul Finanţelor a prezentat în şedinţa Executivului o notă în care se arăta că unele instituţii, printre care Ministerele Agriculturii, Mediului, Educaţiei, solicită acordul pentru depăşirea limitei de cheltuieli publice pentru luna octombrie.
Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că proiectul de buget pentru anul viitor prevede o ţintă de deficit de 2% din PIB şi o creştere economică de 6,5%.
Conform articolului 35 din Legea 500/2002 privind finanţele publice, Ministerul Finanţelor, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor, pe care le depune la Guvern până la data de 30 septembrie a fiecărui an. După însuşirea de către Guvern a proiectelor legilor bugetare, acesta le supune spre adoptare Parlamentului cel mai târziu până la data de 15 octombrie a fiecărui an.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close