Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bulgaria nu a anunţat Comisia Europeană de revizuirea în creştere a deficitului bugetar

Bulgaria nu a anunţat Comisia Europeană de revizuirea în creştere a deficitului bugetar

Bulgaria nu a anunţat Comisia Europeană de revizuirea în creştere a deficitului bugetar
Sursa foto: comisia europeana
12 Apr 2010   •   18:47

Comisia Europeană (CE) nu a fost informată de către Bulgaria referitor la revizuirea în creştere a deficitului bugetar pentru 2009, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al executivului comunitar, citat de Novinite.

Premierul bulgar, Boiko Borisov, şi ministrul de Finanţe, Simeon Djankov, transmitea, săptămâna trecută, că fostul guvern socialist al statului nu i-a anunţat de contractele în valoare de 2,16 miliarde de leva (1,1 miliarde de euro), care determină majorarea deficitului de la prognoza de 1,9% la 3,7%.

Noua cotă a deficitului ar putea atrage sancţiuni din partea Uniunii Europene (UE), pentru că depăşeşte pragul de 3% stabilit la nivelul Uniunii.

În cazul în care executivul UE a fost informat referitor la datele ascunse legate de deficitul din Bulgaria, considerabil mai mare faţă de cel transmis instituţilor europene, purtătorul de cuvânt al comisaruluii pentru Afaceri Economice şi Monetare a oferit un răspuns negativ.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deficit Comisia Europeana
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close