Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursa a urcat cu 8,51%, susţinută de creşterea acţiunilor BRD cu peste 12%

Bursa a urcat cu 8,51%, susţinută de creşterea acţiunilor BRD cu peste 12%

Bursa a urcat cu 8,51%, susţinută de creşterea acţiunilor BRD cu peste 12%
19 Sep 2008   •   17:16

Cu puţin timp înainte de închiderea şedinţei bursiere, acţiunile BRD-Groupe Societe Generale erau tranzacţionate la un preţ cu 14,29% mai mare faţă de referinţă şi au încheiat ziua la 13,4 lei, cu 12,6% mai scumpe. Această creştere a fost peste media Bursei, care a urcat puternic în şedinţa de vineri, cu 8,51%, şi a recuperat o parte din pierderea de 13,97% de joi.

Cei de la BRD nu au comentat creşterea spectaculoasă de vineri, aşa cum nu au comentat nici faptul că, în contextul crizei financiare mondiale, cotaţia titlurilor BRD a scăzut cu 24,68% de la începutul săptămânii până joi. "BRD nu comentează fluctuaţiile de pe piaţa bursieră. Nu vorbim despre scăderi, cum nu am vorbit nici despre creşterile din ultimul timp", a declarat recent, pentru Antena3.ro, Traian Traicu, Şef Serviciu Relaţii cu Media al BRD.

Surse din BRD au comentat totuşi situaţia acţiunilor BRD la Bursa de Valori Bucureşti, spunând că tendinţa din această săptămână se datorează slăbiciunii structurale a BVB, "o piaţă de mici dimensiuni, dominată de investitori nerezidenţi şi de speculatori locali". Scăderea se pare că este rezultatul vânzării portofoliilor de acţiuni româneşti deţinute de unii dintre marii investitori străini pe piaţa românească de capital.

Conform BRD, "evoluţia bursei este pur conjuncturală şi complet decuplată de activitatea de zi cu zi a băncii", ea neavând legătură cu situaţia financiară excelentă a BRD. Pe scurt, "scăderea cursului acţiunii BRD la BVB nu afectează în niciun fel banca şi nu îi poate afecta în niciun fel nici pe clienţii săi".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BRD Lehman Brothers criza economica
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close