Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursa de la Bucureşti deschide în uşoară scădere, cu 1,72%

Bursa de la Bucureşti deschide în uşoară scădere, cu 1,72%

Bursa de la Bucureşti deschide în uşoară scădere, cu 1,72%
31 Oct 2008   •   10:29

După trei zile consecutive de creşteri, la deschiderea şedinţei de vineri, bursa a revenit pe scădere uşoară, cu 1,72%. Ordinele de vânzare au coborât mai accelerat, cu 5,32%, cotaţiile acţiunilor celor cinci SIF-uri. Piaţa de la Bucureşti a crescut, în ultimele trei şedinţe, cu 12,38%, urmând tendinţa de revenire a burselor externe.
Primele zece acţiuni în funcţie de lichiditate au deschis ziua de vineri la cotaţii în medie cu 2% mai reduse faţă de valorile de joi, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au scăzut cu 2,5%.
Corecţia acţiunilor SIF a amplificat şi declinul indicelui extins al Bursei care la ora 10:12 se plasa cu 2,71% mai jos în comparaţie cu referinţa, anunţă Mediafax. Tranzacţiile au cumulat 1,2 milioane lei (352.000 de euro).
Bursele din SUA au încheiat şedinţa de joi în creştere cu până la 2,5%, însă pieţele din Asia au înregistrat în şedinţa de vineri scăderi semnificative, în special bursa din Japonia, care a avut un recul de 5%, deşi Banca Japoniei a redus dobânda de politică monetară cu 0,2 puncte procentuale la 0,3%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: actiuni
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close