Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursa de la New York a crescut cu patru procente, după reducerea dobânzilor pe piaţa interbancară

Bursa de la New York a crescut cu patru procente, după reducerea dobânzilor pe piaţa interbancară

Bursa de la New York a crescut cu patru procente, după reducerea dobânzilor pe piaţa interbancară
21 Oct 2008   •   09:53

Indicii S&P 500 şi Dow Jones ai bursei de la New York au crescut luni cu peste 4%, în urma reducerii dobânzilor pe piaţa creditelor interbancare şi a unor noi măsuri sprijinite de Rezerva Federală pentru salvarea economiei de la recesiune, anunţă Reuters.
Puternicul avansul al pieţei de capital americane a avut loc însă pe cel mai redus rulaj din ultima lună, deoarece investitorii au rămas sceptici în ceea ce priveşte evoluţiile cotaţiilor după volatilitatea ridicată şi prăbuşirile istorice din ultimele două luni.
Dobânzile creditelor interbancare au scăzut puternic, anunţând o posibilă recuperare a sistemului financiar. Preşedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Ben Bernanke, a decis să sprijine un program de returnare a unor taxe aferente perioadei de vară, în valoare totală de 100 miliarde de dolari, pentru sprijinirea economiei.
În acelaşi timp, acţiunile din sectorul energetic au avut creşteri importante, ca urmare a aprecierii cotaţiilor petrolului pe pieţele internaţionale. Chevron şi Exxon Mobil, două dintre cele mai mari conglomerate din industria ţiţeiului, au crescut luni cu peste 10%.
Indicele Dow Jones al principalelor companii listate din industria americană a crescut cu 4,67%, la 9.265,43 puncte, în timp ce Standard & Poor's 500 (S&P 500) a urcat cu 4,77%, la 985,4 puncte. Nasdaq Composite a avansat, de asemenea, cu 3,43%, la 1.770,03 puncte. Rulajul pe bursa de la New York a atins luni cel mai redus nivel din 26 septembrie.
Antena3.ro Indicele acţiunilor din sectorul financiar a crescut cu 2,8% ca urmare a scăderii dobânzilor pe piaţa interbancară.

×
Subiecte în articol: crestere
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close