Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursa de Valori de la Bucureşti, în scădere cu 6,58 procente

Bursa de Valori de la Bucureşti, în scădere cu 6,58 procente

Bursa de Valori de la Bucureşti, în scădere cu 6,58 procente
16 Oct 2008   •   10:22

Bursa de Valori la Bucureşti (BVB) a început şedinţa de tranzacţionare de joi, în scădere, menţinând trendul burselor de pe Glob. Indicele BET a scăzut cu 6,58 procente, iar SIF-urile, cele mai tranzacţionate de la bursă, cu 12,17 procente. Acţiunile BRD au scăzut cu 5,64%, în timp ce titlurile Rompetrol au înregistrat o cădere de aproape 3 procente. Titlurile Petrom au scăzut cu 11,11% în prima parte a şedinţei de tranzacţionare. O acţiune BRD costa, la ora 10.15 9,2 lei, iar una Petrom 0,24 lei. Cea mai mare creştere a înregistrat-o, la deschidere, MEFIN.SA, de 14,4 procente. Ordinele de vânzare au scăzut semnificativ, la fel şi cotaţiile celor mai lichide 25 de acţiuni, care au debutat în scădere cu 8,76%. Titlurile companiilor din sectorul energetic şi-au continuat declinul şi au coborât, la deschidere, cu 9,14%, în medie.
Tranzacţiile realizate în primele cinci minute au însumat 2,7 milioane lei (718.000 de euro), valoare cu 59% mai mare în comparaţie cu lichiditatea de la deschiderea şedinţei de miercuri, când operaţiunile au cumulat 1,7 milioane lei (458.000 de euro).
Miercuri, bursa de la Bucureşti a scăzut cu 1,15 la sută, cu un ritm mai accentuat pe acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), care au debutat cu o corecţie de 3%. Majoritatea acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti urcaseră spectaculos, marţi, cu aproape 15 procente, acesta fiind pragul maxim admis în cadrul unei şedinţe. Primele tranzacţii cu cele mai lichide zece acţiuni au fost realizate la preţuri în medie cu 1,73% mai joase în comparaţie cu nivelurile de la finalul şedinţei precedente, anunţa Mediafax.
Scăderi s-au înegistrat pe toate bursele de pe Glob, bursele de la New York şi Tokio având căderi record.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scadere
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close