Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursele din întreaga lume îşi revin. BVB, în creştere cu 3%

Bursele din întreaga lume îşi revin. BVB, în creştere cu 3%

Bursele din întreaga lume îşi revin. BVB, în creştere cu 3%
09 Oct 2008   •   09:42

Bursa de la Bucureşti a deschis, joi, şedinţa de tranzacţionare pe verde, după ce miercuri, tranzacţiile au fost suspendate ca urmare a unei căderi de 15%. La câteva minute de la tranzacţionare, indicele general a scăzut cu 0,91 puncte procentuale, revenindu-şi brusc. În prezent, indicele BET înregistrează o creştere de 3%. Pe piaţa interbancară, leul se apreciază încet, dar sigur. Un euro este cotat la 3,85 lei. Şi la Londra, bursa a deschis în creştere cu 1,41 procente. Situaţia asemănătoare la Paris, unde bursa a deschis în creştere cu 1,99%. La Frankfurt, indicele DAX a câştigat 0,81 procente. Bursa de la Moscova are o zi la fel de bună. Indicele RTS a înregistrat o creştere de 15%.
În Asia, situaţia nu stă la fel de bine. Bursa din Tokyo şi-a încheiat şedinţa de tranzacţionare de joi în scădere cu 0.5 procente. La închidere, indicele Nikkei 225 pierduse 45,83 puncte, adică 0.5 procente, ajungând la 9157,49 puncte, după ce fluctuase toată şedinţa. Bursa din Jakarta rămâne închisă, după ce indicele pricipal a scăzut cu 10% la amiază, anunţă oficialii bursei. Şi Bursa din Singapore a înregistrat scăderi de 0.97% încă de la deschidere, dar indice Straits Times a acumulat 19,67 puncte la primele tranzacţii.
Bursa din New York şi-a încheiat în scădere şedinţa de miercuri. Indicele Dow Jones a scăzut cu 2 procente, iar Nasdaq cu 0.83%.
Situaţia pare să îşi revină şi pe piaţa bancară. Islanda a preluat controlul băncii Kaupthing, principala bancă a ţării, iar Rezerva Federală de la New York va aproviziona AIG, naţionalizată la mijlocul lunii septembrie, cu 37.8 miliarde de dolari în lichidităţi.
Preţul petrolului a scăzut la 88 de dolari, pe baril.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tokyo New York jakarta singapore
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close