Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursele din lume continuă să cadă. Tokio şi Frankfurt fac excepţie

Bursele din lume continuă să cadă. Tokio şi Frankfurt fac excepţie

Bursele din lume continuă să cadă. Tokio şi Frankfurt fac excepţie
28 Oct 2008   •   09:44

Bursa de la Tokio pare să-şi fi regăsit, marţi, optimismul. Indicele bursei a început dintr-o dată să crească, după ce înregistrase noi scăderi în prima parte a şedinţei. Cursurile sunt în creştere şi la Hong Kong, unde se prăbuşiseră,luni, cu peste 12 procente - cea mai mare scădere, într-o singură zi, din 1991. Luni seară, bursa de pe Wall Street s-a închis şi ea în scădere, după o evoluţie deosebit de agitată.
Înaintea neaşteptatei creşteri, indicele bursei din Tokio ajunsese, luni, la cel mai redus nivel din ultimii 26 de ani. Căderea a continuat, însă, pe alte pieţe asiatice iar investitorii rămân prudenţi. Tot la Tokio, a continuat să scadă şi cursul euro, care a atins la nivelul din aprilie 2006 faţă de dolar.
Bursa din New York le-a dat mari emoţii investitorilor. După o evoluţie în zig-zag, indicele Dow Jones a pierdut chiar înainte de închiderea şedinţei 2,42 procente faţă de valoarea de vineri. Nici aici nu se aşteaptă vremuri mai bune.
?Toată lumea caută nivelul minim, este o căutare fără sfârşit a nivelului minim şi nu cred că o să-l vedem curând. Veştile par, încă, negative. Toată lumea prevede că sezonul vânzărilor de Crăciun o să fie groaznic.? spun specialiştii.
Căderile au continuat şi pe pieţele financiare din Europa. Doar bursa de la Frankfurt a înregistrat o creştere modestă, datorită ascensiunii spectaculoase a acţiunilor Volkswagen, cu aproape 150%. Specialiştii spun că unele fonduri de investiţii au fost nevoite să cumpere acţiuni Volkswagen la orice preţ, în urma unor speculaţii eşuate asupra scăderii lor. În lipsa acestui fenomen, indicele bursei germane s-ar fi prăbuşit cu 9 procente, potrivit experţilor revistei Spiegel. Bursa din Frankfurt a fost şi scena unui protest al militanţilor anti-capitalişti, care au aruncat manifeste şi au scandat lozinci după ce au pătruns în incintă ca nişte vizitatori obişnuiţi.
Antena 3

×
Subiecte în articol: bursa de la New York
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close