Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursele din toată lumea, din nou în cădere liberă

Bursele din toată lumea, din nou în cădere liberă

Bursele din toată lumea, din nou în cădere liberă
24 Oct 2008   •   12:21

Se prăbuşesc din nou bursele din întreaga lume, pe fondul temerilor că economiile vor intra în recesiune.
Principalele acţiuni europene s-au prăbuşit cu peste 5% în debutul şedinţei de vineri, aproape de minimul ultimilor cinci ani şi jumătate. Motivul par să fie temerile investitorilor care s-au intensificat în urma publicării unei serii de rezultate financiare nefavorabile, potrivit Reuters.
În jurul orei 7.00 GMT, indicele pan-european FTSEurofirst 300 era cotat în scădere cu 5,4%, la 825,41 puncte, după ce a atins pe parcursul tranzacţiilor nivelul de 824,79 puncte, minimul de la jumătatea anului 2003. Indicele bursei din Frankfurt a căzut cu 7 la sută, bursa de la Londra a pierdut 6,5%, iar indicele general de la Paris a scăzut cu 6,3%.
Şi pieţele asiatice au închis pe roşu, cu scăderi foarte mari. În Japonia, indicele Nikkei s-a prăbuşit cu 9,6%, la minimul ultimilor cinci ani şi jumătate, înregistrând un nivel cu 50% mai scăzut decât la începutul anului. Bursa de la New York a închis joi în uşoară creştere, datorită companiilor din sectorul energetic, care au profitat de creşterea preţului petrolului, şi a celor din industria farmaceutică.
Acţiunile cotate la Bursa de Valori Bucureşti au pierdut 4 procente în primele două ore de tranzacţionare. SIF-urile au scăzut şi mai mult, coborând cu 8 procente. Pe de altă parte, euro a ajuns vineri la cel mai scăzut nivel faţă de dolar din ultimii doi ani. Raportul euro-dolar a ajuns la 1,25, cu 20% mai puţin faţă de maximul istoric de 1,6, atins pe 15 iulie 2008.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bursa de la New York bursa de valori
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close