Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursele europene în scădere. Bursa Bucureşti afectată de evoluţia internaţională

Bursele europene în scădere. Bursa Bucureşti afectată de evoluţia internaţională

Bursele europene în scădere. Bursa Bucureşti afectată de evoluţia internaţională
28 Ian 2008   •   14:33

Cădere importantă a bursei bucureştene, corelată cu evoluţia principalelor burse europene. Indicii Bursei de Valori Bucureşti au închis cu aproximativ patru procente în minus. Specialiştii spun că bursa din România este strâns corelată cu pieţele externe, care au deschis în scădere săptămîna, pe fondul temerilor persistente referitoare la starea economiei mondiale şi după prăbuşirea burselor asiatice. Indicele reprezentativ al Bursei de la Paris a pierdut 1.33%, cel de la Londra, 1.47 in vreme ce indicele DAX de la Frankfurt, 1.54%. Analiştii nu se aşteaptă încă la scenarii catastrofale pentru săptămâna aceasta, pe motiv că tot ce se putea întâmpla rău s-a întâmplat deja.

"Cred că piaţa a avut parte de cea mai proastă săptămână, cea pe care am încheiat-o, pentru că au existat circumstanţe extraordinare. Nu cred că vom avea parte de pierderi catastrofale într-o altă bancă importantă. Cred de asemenea că şi criza creditelor ipotecare este deja destul de catastrofală, nu mai poate urma o alta'', a apreciat Francis Lun, manager Fulbright Securities.

În Statele Unite, investitorii aşteaptă tradiţionalul discurs privind Starea Uniunii, al preşedintelui Bush, pentru a se lămuri cu privire la planul administraţiei de susţinere a economiei americane.

În mod excepţional, discursul şefului Casei Albe se va concentra, pe lângă punctele din agenda externă, şi pe starea primei economii a lumii, care trece prin momente dificile. Riscul recesiunii a determinat intervenţia administraţiei, care a anunţat un plan de revitalizare a economiei.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close