Antena 3 CNN Economic Biz News Business BVB a închis în creştere. Indicele BET-XT, cu 3.59% peste nivelul de referinţă

BVB a închis în creştere. Indicele BET-XT, cu 3.59% peste nivelul de referinţă

BVB a închis în creştere. Indicele BET-XT, cu 3.59% peste nivelul de referinţă
03 Noi 2008   •   17:07

Bursa de la Bucureşti a revenit pe creştere, închizând şedinţa de luni cu un nivel al indicelui extins BET-XT cu 3,59% peste referinţă.
Ultimele tranzacţii cu cele mai lichide zece titluri au fost efectuate la preţuri în medie cu 3,46% mai mari faţă de valorile de vineri, în timp ce acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au crescut cu 4,15%. Un ritm mai alert de recuperare au avut titlurile companiilor din sectorul energetic, care au avansat în medie cu 6,72%, evoluţia fiind susţinută în principal de acţiunile Petrom, care au urcat cu 13,21%.
La finalul şedinţei, acţiunile Petrom au valorat 0,18 lei şi s-au plasat pe a doua poziţie în funcţie de lichiditate, cu transferuri de 2,5 milioane lei.
Bursa de la Bucureşti continuă trendul ascendent al pieţei de capital asiatice, unde majoritatea burselor au deschis în creştere, ca urmare a zvonurilor legate de o posibilă stabilizare economică. La deschiderea şedinţei de vineri, bursa a revenit pe scădere uşoară, cu 1,72%. Ordinele de vânzare au coborât mai accelerat, cu 5,32%, cotaţiile acţiunilor celor cinci SIF-uri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BVB indicele BET
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close