Antena 3 CNN Economic Biz News Business C.E. ar putea deschide o investigaţie în cazul privatizării Antibiotice Iaşi

C.E. ar putea deschide o investigaţie în cazul privatizării Antibiotice Iaşi

C.E. ar putea deschide o investigaţie în cazul privatizării Antibiotice Iaşi
21 Feb 2008   •   17:04

Comisia Europeană este cu ochii pe România. De data asta, obiectul îngrijorărilor europene îl face privatizarea Antibiotice Iaşi. Oficiali de la Comisia Europeană au transmis Guvernului de la Bucureşti o scrisoare în care avertizează: în cazul în care cel care cumpără Antibiotice Iaşi primeşte ajutoare de stat nenotificate, se va deschide o investigaţie. În scrisoare este prevăzut şi un termen limită până la care autorităţile române trebuie să trimită informaţii privitoare la termenii privatizării, şi anume 12 martie.

Oficialii europeni au reamintit cu această ocazie că ajutoarele de stat nu pot fi date, în cazul unei privatizări, decât dacă se îndeplinesc anumite condiţii speciale.

În urmă cu doar o săptămână, au apărut informaţii potrivit cărora Comisia Europeană suspectează România că ar fi acordat ajutoare de stat companiei Nokia. Potrivit unor surse comunitare, oficialii de la Comisia Europeană nu ar respinge nici demararea unei proceduri de infringement împotriva României, pe această temă.

Antena 3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close