Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cabinetul Boc nu dă bani noilor proiecte de investiţii

Cabinetul Boc nu dă bani noilor proiecte de investiţii

Cabinetul Boc nu dă bani noilor proiecte de investiţii
Sursa foto: boc
18 Ian 2010   •   12:12

În an de criză, Guvernul nu va aloca niciun leu, noilor proiecte de investiţii. Cabinetul Boc preferă să se axeze pe finanţarea celor vechi, unele dintre ele începute încă din anii '70. Cei mai mulţi bani vor ajunge la autostrada Bucureşti-Braşov, autostrada Braşov-Borş şi la reabilitarea drumurilor naţionale, notează ziarul Gândul.

Premierul Emil Boc anunţase, la finele anului trecut, că va aloca cel puţin 20% din buget pentru investiţii publice. Cu toatea acestea, Guvernul a preferat să aloce bani doar pentru proiectele vechi.

Unele dintre ele au fost începute încă din anii '70, după cum recunoştea recent ministrul Economiei, Adriean Videanu.
Lista celor mai importante proiecte de investiţii publice din acest an cuprinde 52 de proiecte, potrivit jurnaliştilor de la ziarul Gândul.

Valoarea totală a acestora depăşeşte 11,7 milioane de lei, dintre care doar 7,2 milioane vor fi alocate de la buget. Restul sumei urmează să fie asigurată din alte tipuri de finanţări, cum ar fi cele externe.

Cea mai mare pondere o deţin proiectele de infrastructură rutieră. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, şi-a propus să continue finanţarea a nu mai puţin de 30 de proiecte, pentru care a solicitat în total 5,8 milioane de lei.

Cea mai mare investiţie vizează Autostrada Bucureşti -Braşov, pentru care ministrul a cerut 900 milioane de lei de la bugetul de stat, urmată de proiectul de reabilitare a drumurilor naţionale, cu 822 milioane de lei.

Pe locul al treilea în topul investiţiilor este autostrada Transilvania, cu 700 milioane lei.
Dintre proiectele pentru care nu există bani suficienţi, anul acesta, premierul Emil Boc a amintit cele 4.000 de şantiere de şcoli deschise în timpul guvernării Tăriceanu.

Pentru reabilitarea şcolilor, Ministerul Educaţiei a solicitat de la bugetul de stat 350 milioane lei.

Antena3

×
Subiecte în articol: cabinet Emil Boc guvern investitii
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close