Antena 3 CNN Economic Biz News Business Canicula bagă transportatorii în faliment

Canicula bagă transportatorii în faliment

Canicula bagă transportatorii în faliment
17 Iul 2007   •   20:06

Restricţiile impuse de Ministerul Transporturilor scad cantitatea de mărfuri transportată cu 50% comparativ zilele obişnuite. Aşa se face că fiecare zi cu temperaturi de peste 35 de grade înseamnă pentru transportatorii din Romania sute de mii de lei pierduţi. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală autorizată mai mare de 7,5 tone, între ora 11.00 şi 20.00.


Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale din judeţele: Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş - Severin, Bihor, Sălaj, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Buzău, Călăraşi, Brăila, Ialomiţa, Ilfov, Vrancea, Galaţi, Bacău şi Vaslui.

Interzicerea circulaţiei vehiculelor s-a decis ca urmare a atenţionării Administraţiei Naţionale de Meteorologie cu cod galben. Există însă şi excepţii cum ar fi transportul de animale vii şi produse perisabile, spre exemplu. Anul acesta, transportatorii de mărfuri estimează pierderile la cel puţin 80.000 de lei pe fiecare transport care ar fi trebuit făcut în aceste zile.

În cazul transporturilor cu mărfuri neperisabile, pierderile sunt şi mai mari, cei mai afectaţi fiind transportatorii de materiale de construcţii. Căldura excesivă atrage pierderi semnificative şi pentru importatori, care sunt obligaţi să-şi ţină mărfurile la vamă sau să-şi distribuie produsele mult mai târziu decât era programat şi să piardă bani buni din transporturile internaţionale.

Este a doua oară în acest an, când Ministerul Transporturilor impune restricţii de circulaţie din cauza caniculei. Anul trecut interdicţiile au fost impuse doar pentru cinci zile.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close